Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

innerlijk huwelijk

Het moment waarop eindelijk het echte besef tot me doordrong dat mijn innerlijke mannelijke- en vrouwelijke energie in balans waren gekomen, er een soort innerlijk huwelijk was ontstaan, ging het licht ineens vol aan!
Pas toen ik in de gaten kreeg dat mijn mannelijke energie nog altijd tegen blokkades aanliep, waardoor de balans met mijn innerlijke vrouwelijke energie verstoord werd, kon ik de blokkades opheffen.
Het (h)erkennen van de blokkade(s) brengt een prachtig moment van helderheid, wat zich na al die jaren van continue ‘balanceren’ tussen de mannelijke en vrouwelijke energie, ego versus hart, eindelijk manifesteert.
Stapje voor stapje kom je steeds dichterbij, en heel vaak denk je dat je ‘de balans’ hebt bereikt, omdat je je zo lekker ‘evenwichtig’ voelt. Je ziet steeds meer licht, en die momenten worden ook steeds langer, totdat je ineens weer de duisternis ingesleurd wordt, totaal onverwacht. Na duisternis komt altijd licht, en dat is het moment van helderheid waar je ‘tijdens die donkere tijden’ naar uitkijkt. En steeds opnieuw, als je je nauwelijks nog kunt herinneren wat die duisternis ook alweer inhield, duikel je opnieuw in dat diepe, donkere gat. Dat gat waarvan je het bestaan bijna was vergeten, want dat gaat heel snel als je steeds meer licht ervaart. Maar het licht wat verschijnt ten tijde van ‘het innerlijke huwelijk’ is zo helder, en het besef zo groot; op dat moment weet je dat je nu pas echt begrijpt dat het om een ‘innerlijk huwelijk’ gaat tussen jouw vrouwelijke en mannelijke energie, dat dat hetgeen is wat we zelfliefde noemen. Daar waar je eerder dacht dat je dat punt al had bereikt, maar niet begreep waarom je leven in een soort ‘(vredige) stilstand’ terecht gekomen was, begint dat besef ineens tot je door te dringen; het huwelijk was nog niet gesloten…

Innerlijke blokkades zitten ‘m altijd in externe factoren; omstandigheden waar je je aan vast blijft klampen, die je niet loslaat, al dan niet tegen beter weten in. Soms lijken dingen ‘goed voor ons’ te zijn, maar zorgen ze (onbewust) voor een blokkade, omdat ze gebaseerd zijn op ‘afhankelijkheid’. Loslaten is dan nodig om de blokkade, en daarmee de afhankelijkheid op te heffen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen