Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

connecties

Ik heb veel gesproken over energie, en hoe energie je leven beïnvloed.
Nou was ik een youtube-filmpje aan het kijken van landschapsfotograaf Nigel Danson, waarin hij samen met collega fotograaf Morten Hilmer praat over natuurfotografie, en waarom je je tot een bepaald type fotografie aangetrokken voelt.
Mijn eigen conclusie was al snel dat het allemaal draait om de connectie die je voelt met een bepaald onderwerp. Zo hebben alle natuurfotografen waarschijnlijk wel een connectie met natuur in zijn algemeenheid, maar toch kiezen ze er vaak voor om een bepaald onderwerp te kiezen, zoals wildlife of juist landschappen of macro. Kennelijk is dat hetgeen waar ze zich toch het meest mee verbonden voelen? Want is het niet zo dat je ‘the skills’ vanzelf leert als de verbondenheid groot is?

Al luisterend realiseerde ik me dat het eigenlijk met het hele leven zo gaat, het gaat allemaal om het voelen van die connectie. We voelen ons natuurlijk allemaal wel op de een of andere manier verbonden met alles om ons heen, maar het gaat om het voelen van die ‘echte connectie’, de connectie waarbij je enthousiasme en passie geprikkeld worden! En of je het nou over fotografie, andere vormen van kunst of over het leven in zijn algemeenheid hebt, de juiste connecties zijn belangrijk om je goed te voelen, zo ook je connectie met mensen, dieren en je (leef)omgeving. Voel je de connectie, die verbondenheid niet of minder, dan zal het gevoel van enthousiasme en passie ook snel minder worden of zelfs in zijn geheel verdwijnen, en misschien is het er wel nooit geweest.

En wat connecties met energie te maken hebben? Alles….want alles is energie, zo ook connecties. Om te beginnen stoppen we er energie in, vooral als deze connecties betekenis voor ons hebben; ze geven ons energie, en we krijgen er energie voor terug. De juiste connecties zorgen voor positieve, opliftende energie, en dat is toch wat we allemaal graag willen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen