Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

oprecht

Inmiddels zijn er een heleboel onderwerpen voorbij gekomen. Zo heb ik meerdere keren gesproken over verwachtingen, afhankelijkheid, elkaar spiegelen, energie, connecties enzovoorts.
Dit alles is met elkaar verbonden, want….de meeste connecties zijn gebaseerd op afhankelijkheid en verwachtingen, en daarin spiegelen we elkaar. We doen iets voor een ander omdat we er wat voor terugverwachten, meestal in de vorm van aandacht of materialisme. We geven een ander op een bepaalde manier aandacht, in de hoop er aandacht voor terug te krijgen, dat is de verwachting. Deze connecties kosten vaak veel energie, meer dan we doorgaans in de gaten hebben. Dit is handelen vanuit je hoofd, je ego.

Wat daar lijnrecht tegenover staat is het ‘oprecht handelen’. Oprecht handelen is handelen zonder er iets voor terug te verwachten, vanuit je hart dus, en je hart staat voor liefde.
Liefde heeft niet alleen te maken met gevoelens die je voor een ander kunt voelen in de vorm van verliefdheid of een liefdespartner, het geldt voor alle vormen van relaties. Echte liefde is het onvoorwaardelijk, dus zonder voorwaarden (verwachtingen), kunnen geven aan, maar ook nemen van anderen, want ja, nemen hoort daar ook bij. Nemen zonder je bezwaard te voelen; oprecht blij zijn met wat je krijgt, zonder het gevoel te hebben dat je er wat voor terug moet doen. Kun je op die manier connecties aangaan, dan heb je hele fijne en betrouwbare connecties die je veel energie geven. Connecties waarin je elkaar een liefdevolle spiegel voorhoudt, een spiegel in de vorm van een groot rood hart, ongeacht het type relatie!

Ik wil hier graag nog even aan toevoegen, dat bij zakelijke connecties, dus connecties waarbij er betaald wordt voor een bepaalde dienst of product, er verwacht mag worden dat er voldaan wordt aan beloften die worden gedaan ten aanzien van de dienst of het product (datgene wat je redelijkerwijs mag verwachten van de dienst of het product). Is dat niet het geval, probeer het dan in ieder geval liefdevol op te lossen 😉


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen