Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

spirituele groei, je innerlijke kind wordt volwassen

Wat gebeurd er eigenlijk met je als je spiritueel groeit? Eigenlijk heb ik het er al vaak over gehad, maar simpel gezegd is het je innerlijke kind wat eindelijk die volwassenheid bereikt.
Voordat je dit spirituele pad bewandelde was je innerlijk nog het kind met de gedragingen zoals je die hebt opgepikt tijdens je leven; de lessen die je kreeg vanaf je kindertijd, maar ook later in je leven. Deze lessen waren vaak niet gebaseerd op jouw ‘innerlijke waarheid’, maar op de waarheid die de buitenwereld ons voorspiegelde. Deze aangeleerde patronen, zoals je die van jouw buitenwereld hebt overgenomen, maakten dat je deed wat je deed, omdat je niet beter wist, of omdat je jezelf wilde beschermen. Soms waren die handelingen misschien oprecht, maar vaker helemaal niet.

Als je spiritueel groeit krijg je deze lessen nog eens voorgeschoteld, die ervaringen, vooral de slechte ervaringen, herhaaldelijk, net zolang tot je inziet wat er misgaat. Niet om je te pesten, maar om je duidelijk te maken dat ‘er iets niet klopt’ in je manier van doen, en in die van anderen.
Je mag om te beginnen leren hoe je met respect voor jezelf in het leven mag gaan staan, en soms zijn daar harde lessen voor nodig voordat je je realiseert dat het leven ‘misbruik van je maakt’, maar ook dat jijzelf soms ‘misbruik maakt van het leven’. Hoe helderder dit wordt, hoe meer je zult leven vanuit oprechtheid. En dat is niet gemakkelijk in een niet zo oprechte wereld, maar je vecht jezelf er doorheen, met behulp van anderen die hetzelfde meemaken. Heb je het punt eenmaal bereikt dat je met respect voor jezelf in het leven kunt staan, dan heb je je innerlijke kind, dat vanuit onschuld deed wat ie eigenlijk niet wilde, getransformeerd naar volwassenheid. Je hebt een nulpunt bereikt van waaruit je als het ware ‘opnieuw mag beginnen’, maar deze keer op een gezonde manier, die prettig is voor jou, maar ook voor je omgeving, omdat je anderen zult behandelen zoals jezelf graag behandelt wil worden, op een volwassen manier, vanuit liefde, respect en passie….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen