Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

de weg van voorspoed

Iemand beschreef het laatst heel mooi, als je in een bewustwordingsproces zit, een diepgaand proces bedoel ik dan, en je zit in ongezonde relaties of situaties, dan komt er een moment waarop je op moet geven, je simpelweg niet verder kunt. Het is als een doodlopende weg, en dat betekent dat je wel een andere weg in moet slaan, of je het nou leuk vindt of niet.
We willen ons nog weleens verzetten tegen veranderingen, wat alweer te maken heeft met angst. Nog liever houden we vast aan pijn en verlies, vanwege het “veilige en vertrouwde gevoel”, dan dat we de weg van voorspoed kiezen, want tja, voorspoed klinkt leuk, maar hoe ziet die weg eruit? We weten het vaak nog niet, en dat maakt ons angstig. En als we angst tegenkomen, verschuilen we ons liever op een veilige plek, ook al betekent die plek ‘schijnveiligheid’.
Maar als je je te lang schuilhoudt loopt de weg op een bepaald moment dood, en dan is het moment aangebroken dat je niet meer anders kunt, je moet en andere weg inslaan, de weg van voorspoed dus. Maar als je er eens goed over nadenkt, kan na alles wat je al hebt meegemaakt, die weg van voorspoed toch alleen maar beter worden?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen