Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

de doodlopende weg…

Hoe ziet die doodlopende weg er eigenlijk uit, waar ik het in het vorige blog over had?

Ik heb die doodlopende weg zelf gelopen, ik weet precies hoe het voelt. Het is een weg waarbij je op veel weerstand stuit. Het is een weg waar je vaak struikelt over allerlei “rommel” die je onderweg tegenkomt, blokkades, maar ook ontkenning, verzet…
Je wil doorgaan tegen beter weten in, want eerlijk gezegd, je weet vantevoren, deze weg loopt dood. Maar je luistert niet naar jezelf, naar wat je gevoel je probeert te vertellen, dus je gaat door, want misschien is er ergens een opening die je de doorgang verschaft naar iets moois. Maar diep van binnen weet je het antwoord al, en zoals ik al aangaf, ik wist het antwoord al aan het begin van deze weg, en toch liep ik door, omdat ik dacht dat ik geen keuze had. Maar natuurlijk heb je altijd een keuze, je wil het alleen niet horen, omdat je je in het nauw gedreven voelt als een angstige kat die door een hond wordt achtervolgt! Maar als ik meteen beter naar mezelf had geluisterd, had ik vele betere keuzes kunnen maken, had ik een weg kunnen bewandelen zonder al die blokkades en weerstand, of in ieder geval blokkades die gemakkelijk uit de weg te ruimen zijn.
Maar zoals gezegd, toen ik eenmaal aan het einde van deze doodlopende weg was aangekomen kon ik simpelweg niet meer verder. Het was alsof er een heleboel stopborden stonden, die me nadrukkelijk dwongen te stoppen! En zelfs toen voelde ik nog wat weerstand, totdat er, heel plotseling, het moment kwam waarop ik werd gedwongen om om te keren, door omstandigheden waar ik niet meer omheen kon. Ik moest alsnog de weg met minder weerstand kiezen, dit is de weg naar voorspoed, die je uiteindelijk zal brengen bij de weg van voorspoed.
En waarom neem je dan toch al die omwegen? Tja, omdat je anders nooit zou leren hoe je de doodlopende wegen kunt omzeilen….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen