Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

op een presenteerblaadje

Jouw lichaam verteld je alles wat je nodig hebt om de juiste keuzes te maken. Het zijn de signalen die je een goed gevoel geven of juist niet.
Deze signalen willen we nog weleens negeren. De vraag is waarom? Ons lichaam zit zo slim in elkaar, het weet precies wat goed voor je is en wat niet, dus waarom negeren?

De meeste mensen zullen de vlinders in hun buik wel herkennen als ze smoorverliefd zijn, of ‘dat kippenvelgevoel’ bijvoorbeeld, als ze iets heel moois horen of meemaken. Het geeft je overduidelijk een gevoel van blijheid, een positieve emotie. Het is een heel oprecht gevoel, je kunt er niet omheen.

Het tegenovergestelde is een soort ‘naar onderbuikgevoel’, een gevoel dat echt anders voelt dan die vrolijke, fladderende vlinders. Het is een naar, wat onbestemd gevoel, en het probeert je duidelijk te waarschuwen. Het gevoel wat we liever negeren, waar we gewoon overheen walsen alsof het helemaal niet bestaat, zelfs als we er letterlijk misselijk van worden, of er negatieve emoties naar boven komen. Dat gevoel dat maakt dat we dingen doen die we eigenlijk niet willen doen, maar het toch doen omdat we denken dat het beter is, om wat voor reden dan ook. Dat brengt ons bij die doodlopende weg, en die heeft eigenlijk altijd met angst te maken. Het is je ego die je verteld dat het de beste keuze is. Je ego die jouw hart te allen tijde wil overtreffen, en dat lukt ‘m meestal ook.
Maar dat nare onderbuikgevoel is er niet voor niks. Dat gevoel schreeuwt om aandacht, het schreeuwt je toe, ‘stop, tot hier en niet verder!’

Het is niet zo gemakkelijk om uit te leggen, het heeft ook te maken met ‘het intuïtief weten of iets klopt of niet klopt’, het ‘innerlijk weten’. Want je hart volgen brengt angst met zich mee, en wanneer volg je nou je hart, en wanneer niet? Je ego zal je altijd en overal triggeren, die laat jou niet zomaar los.
Maar sta je voor een keuze, dan weet je intuïtief wat goed voor je is, welke keuze goed is voor jou, en je lichaam helpt je daar dus bij door je de juiste signalen te sturen, we moeten deze signalen alleen niet negeren.
Het ‘wat als…gevoel’ komt doorgaans pas na het vlinders-in-je-buikgevoel, of ‘het gevoel van extase’, de gevoelens van oprecht geluk. Daarna ga je pas nadenken over hoe dat geluk te behouden of opnieuw te beleven. Je wil plannen maken, maar dan komen de ‘wat als…gevoelens’ ineens naar boven die jouw ego je stuurt; ‘wat als het misgaat?’; ‘wat als ik niet goed genoeg ben?’; etc….jouw ego wil gewoonweg niet dat jij echt gelukkig bent!

Het is als een strijd tussen ‘de liefdevolle keuze voor jezelf’ versus ‘de veilige optie’, of anders gezegd, ‘de optie die je blind maakt’, bijvoorbeeld als het om veel geld gaat, en je voelt je erdoor aangetrokken. De optie die je zekerheid wil verschaffen of aanzien. Zoals (veel) geld, een (groot, mooi) huis of (goedbetaald) werk bijvoorbeeld.
Jouw ego blijft je continue voeden met dat gevoel, maar vaak voelen we ons niet eens echt gelukkig in dat huis en met dat werk, zitten we minder goed in ons vel dan we willen toegeven. Opnieuw wint dan de trots, ons ego…
Geld brengt ons niet bij de liefde, het is vooral heel verleidelijk omdat je er vanalles mee kunt doen om die leegtes die je voelt op te vullen, ons even een ‘goed gevoel’ te geven. Vanuit ons ego, want ons hart heeft daar niks mee te maken.

Maar…liefde overwint alles zeggen ze weleens, en dan komen we ook weer op ‘de kleine dingen die het ‘m doen’.
Jouw lichaam wil je je hele leven lang vertellen dat ‘echte liefde’ is wat je nodig hebt, liefde voor jezelf, voor de binnenkant en de buitenkant, maar ook onvoorwaardelijke liefde voor anderen, voor het werk dat je doet, gewoon, voor het leven!
Dat is het enige wat je echt nodig hebt. Blijf dus niet langer vasthouden aan ‘die veilige optie’, want ‘echte liefde’ staat gewoon ‘bij je voor de deur’, je krijgt het als het ware ‘op een presenteerblaadje aangeboden’, je moet het alleen wel willen zien (en voelen)…

Een heel gezond en liefdevol nieuwjaar iedereen, en luister vooral naar je lichaam. Je lichaam wijst je de weg, precies zoals het bedoelt is!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen