Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Overgave-2

Heb je veel pijn en verdriet te verwerken, en vind je het moeilijk om jezelf over te geven ‘aan de overgave‘?
Pijn en verdriet mag je gewoon voelen, ook daar mag je je volledig aan overgeven. Het goed is om je pijn en verdriet te verwerken, maar probeer er vooral ‘niet in te verdrinken’.
Iedereen heeft goede en minder goede ervaringen in het leven, dat hoort erbij, dat zijn de lessen die het leven ons brengt. Soms doen anderen ons ‘kwaad’, en soms doen wij anderen ‘kwaad’, en misschien wel zonder het echt te willen, vanuit onwetendheid of vanuit zelfbescherming. We begrijpen niet eens altijd dat we anderen pijn doen, en komen we dan tot dat besef, dan brengt dat schuldgevoelens met zich mee. Maar willen we verder met het leven, dan zullen we de draad op een positieve manier weer op moeten pakken, onszelf en anderen moeten vergeven, hoe vervelend het ook is geweest.
Sommige mensen dragen een zware rugzak mee uit het verleden, en dat op zichzelf is al meer dan genoeg straf om een leven lang mee te torsen. Dus waarom jezelf of anderen blijven straffen en beschuldigen? Is het niet een veel beter idee om onszelf en elkaar er juist bovenop te helpen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen