Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

wat voel jij?

Kippenvel geeft een goed gevoel;
Vlinders in je buik geven een goed gevoel;
Extase geeft een goed gevoel.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden van gevoelens die voortkomen uit liefde, je een gevoel van oprecht geluk geven. In eerste instantie vanuit liefde voor jezelf, omdat je de gevoelens toelaat. En misschien ook liefde ‘voor iets’, zoals muziek, natuur, een hobby, je werk, maar misschien komen de gevoelens ook voort uit liefde voor een ander(en).

Een goed gevoel kan soms tijdelijk zijn, en dat is helemaal ok. Soms is iets gewoon bedoelt om tijdelijk te zijn. Het was een leermoment, een fase in je leven die weer voorbij gaat, om ruimte te maken voor iets nieuws.

Stress is geen goed gevoel;
Pijn voelen, lichamelijk dan wel geestelijk, is geen goed gevoel;
Verdriet is geen goed gevoel;
Angst is geen goed gevoel.

Soms voelen we verdriet, en dat is een gevoel wat je gewoon toe moet laten, ook al is het geen fijn gevoel. Het zorgt ervoor ‘dat je los kunt laten’, en hoort helemaal bij het leven. Stop dit soort emoties dus vooral niet weg. Het is wederom een signaal van je lichaam, dat je dit verdriet moet verwerken. Het is helemaal niks om je voor te schamen.
Ook pijn mag je toelaten. Het geeft je het signaal dat je er wat mee moet, of het nou geestelijk of lichamelijk is. Innerlijke pijn gaat vaak samen met verdriet, dus ‘laat je gaan, en laat het los’, dan kun je daarna weer verder.
Lichamelijke pijn vraagt uiteraard om aandacht voor je lichaam, soms gewoon in de vorm van rust, of juist meer bewegen, maar soms is er meer nodig om je lichaam te genezen. Krijg je een signaal, negeer het dan niet!

Je ziet wel dat innerlijke gevoelens, of ze nou positief of negatief zijn, te maken hebben met het ‘niet tastbare’.
Het ‘niet tastbare’ is wat er toe doet om jou leven op orde te krijgen en te houden. Als je in staat bent naar je lichaam te luisteren, je negatieve gevoelens om kunt zetten in positieve gevoelens, dan ben je op de goede weg.

Maar….val niet in de valkuil van je ego als je op weg bent naar een goed gevoel, want die weg wijst je naar de ‘tastbare’ zaken; ‘de glinstering’, ‘the glitter and glamour’, de “veilige optie”, en dat is de doodlopende weg, de weg van angst, en die wilde je nou juist vermijden….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen