Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

angst of liefde?

Het zijn elkaars tegenpolen, angst en liefde. Dus, of je handelt vanuit angst, of je handelt vanuit liefde.
De meesten van ons handelen een leven lang vanuit angst, ook al denken we vaak dat we vanuit liefde handelen. Ons ego laat ons altijd denken dat de weg naar liefde verkeerd is, en spiegelt ons liever ‘veilige keuzes’ voor. Maar deze gaan vaak samen met manipulatie, goedkeuring en afwijzing, en allerlei minder prettige zaken die ons alleen maar op het ‘verkeerde pad’ zetten, en wij trappen er met open ogen in!

De weg naar de liefde blijkt dan ook een moeilijke weg voor ons.
Voordat we die weg kunnen bewandelen, moeten we eerst een heleboel verleidingen en angsten weerstaan en overwinnen. Moeten we leren op ons gevoel te vertrouwen, op onze intuïtie…
We moeten ervoor zorgen dat ons ego, het hoofd, het denken, geen grip meer op ons heeft, maar juist samenwerkt met ons hart. Ons hart wil ons namelijk wel de weg naar de liefde wijzen. Wanneer je hart en je hoofd goed samenwerken, kunnen we de juiste beslissingen nemen. Het zullen liefdevolle beslissingen zijn, zonder je verstand te verliezen. Beslissingen waarbij we onze passie volgen, dat wat echt goed voelt, zonder onszelf te verliezen in allerlei warrige zaken. We zullen dan niet kiezen vanuit hebzucht, gewin en verleiding, angst, tastbare zaken in dit geval, maar vanuit een goed gevoel, het niet tastbare dus. Een gevoel van vrijheid en geluk, maar ook een gevoel van zorgzaamheid, voor jezelf maar ook voor anderen, op een goede, onvoorwaardelijke manier, vanuit liefde dus…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen