Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

niet alles is goud wat er blinkt

Of anders gezegd, niet alles wat blinkt is zo mooi als het lijkt, schijn bedriegt!
Soms komen we in de verleiding, of worden we in verleiding gebracht met iets wat mooier en beter lijkt dat het is, schijn bedriegt dus.
De vraag is of je door deze ‘schijn’ heen kunt kijken, en het op waarheid kunt schatten. Ben jij in staat de illusie van de waarheid te onderscheiden? Val je voor de ‘glitter and glamour’ van “dit nepgoud”, of zie je de illusie die erachter schuilgaat, en kies je de weg van de liefde? De liefde voor jezelf om wel te verstaan, die misschien minder ‘glanzend’ lijkt, maar veel meer glanst dan je nu kunt zien? Een mooie, zachte glans…

En om het maar even wat concreter te maken. Soms word je gemanipuleerd op een manier die je nauwelijks doorhebt. We worden om ‘de verleidelijke vingertjes’ gewikkeld van een heuse ‘verleidingskunstenaar’ (man of vrouw), waarbij ‘het‘ zo aantrekkelijk wordt gemaakt dat we nauwelijks kunnen weigeren. Maar pas op! Want er zit soms wel degelijk ‘een addertje onder het gras’, en misschien wel een flinke adder!

We zijn vaak bang om ‘te verliezen’, bang voor afwijzing, en daarvoor ‘gaan we door het vuur’. We doen er alles aan om dit niet te laten gebeuren; we manipuleren en intimideren, zodat we onze zin krijgen. Niet vanuit liefde, maar vanuit angst.

Laat jij je manipuleren en/of intimideren, of kies jij die weg naar de liefde?
Pas dus goed op voor de verleidingstechnieken die sommigen van ons erop nahouden! Niet alles is goud wat er blinkt, maar dat weten deze ‘verleidingskunstenaars’ heel goed te verhullen….
Aan jou de taak om te onderzoeken of dit ‘echt goud’ is of niet…..het echte goud zal je altijd naar de (zelf)liefde leiden….

Lees ook dit blog als je meer wil lezen over deze ‘verleidingstechnieken’….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen