Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Het perfecte plaatje?

Wat is dat eigenlijk, een perfect plaatje? Voor mij is dat misschien iets anders dan voor jou.

Voor mij heeft een perfect plaatje veel met gevoel te maken. Ook al zijn de elementen op een foto misschien niet optimaal gepositioneerd ten opzichte van elkaar, dan nog kan een foto je heel erg aanspreken, het heeft met gevoel te maken.
Ik heb het al eens vaker gezegd denk ik, maar perfectie zit ‘m vaak juist in de imperfectie, wat mij betreft in ieder geval. Het is net als met mensen eigenlijk, wij zijn ook niet perfect, niemand is perfect, en gelukkig maar, want dan wordt het leven alleen maar saai?
Een perfecte foto in de zin van, alles klopt, is voor mij ook vaak een saaie foto, er zit voor mij in veel gevallen te weinig spanning en emotie in. Sorry voor degenen die helemaal gaan voor deze perfecte foto, maar het is gewoon niet mijn ding ­čśë

Sfeer, uitstraling, wat verteld de foto je, en vooral, wat verteld de foto over de fotograaf, over wat deze ervaarde op het moment dat hij of zij de foto maakte? Dat is veel belangrijker voor mij, die pure emoties, en dat is voor mij dus perfectie.
En misschien maak jij wel ‘het perfecte plaatje’ vanuit je gevoel, daar wil ik niet over oordelen verder, voor mij mag dat gevoel dus echt zichtbaar zijn. En misschien vinden mensen wel dat ik wat rommelige foto’s maak soms, dat mag natuurlijk. Voor mij spreken deze foto’s iets uit, een gevoel, een sfeer welke me in ieder geval op zo’n moment aanspreekt om wat voor reden dan ook. Ik schaam me er dan ook niet voor als anderen ‘het niks vinden’, per slot van rekening is iedereen uniek, en uiten we ons allemaal op onze eigen unieke manier. Althans, dat is te hopen, anders uit je niet je ware zelf maar kopieer je wat je van anderen hebt geleerd of meegekregen.
Ik heb dat zelf ook lange tijd gedaan, en er is niks mis met dingen leren van anderen, zolang je maar dichtbij je eigen gevoel blijft. Neem over wat bij je past, en laat de rest zitten. Door mijn vele eenzame fototrips, maar ook door weinig tot niet actief te zijn geweest op sociale media, heb ik inmiddels mijn eigen stijl ontwikkeld. Dat gaat als vanzelf als je je afsluit voor be├»nvloedende factoren, en ik lap ‘de regels’ dan ook een beetje aan mijn laars. Regels zijn prima, maar durf er gerust een eigen draai aan te geven, ben vooral jezelf en laat jezelf zien, want dat is wat jou zo uniek maakt. Niks is mooier dan het tonen van jouw unieke zelf, in het dagelijkse leven, maar ook op je foto’s!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

┬ę 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten ┬ę Masja Prinsen