Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Deze foto, mijn verhaal-1

Na mijn blog van gisteren voel ik me geinspireerd om een soort nieuwe rubriek in het leven te roepen, en zo nu en dan het verhaal achter een foto te vertellen.

Mijn eerste foto is een foto die ook wat ‘imperfectie’ laat zien (zie vorige blog), maar voor mij een bijna spirituele betekenis heeft, zoals veel van mijn foto’s overigens. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat spiritualiteit over jouw innerlijke wezen, je innerlijke ervaringen gaat. Ze geven mijn emoties op dat moment weer zou je kunnen zeggen, soms bewust, soms ook onbewust.

Deze foto laat het contrast zien tussen de jonge, frisse berkenboompjes en de oude, donkere knoestige boom erachter.
De wittige berkenboompjes, lijken bijna verlicht te zijn door de waterdruppels, die aan de ranke takjes hangen, maar die vol met leven zijn. De dauwige, koele heide maakt het geheel extra fris, het heeft iets sprankelends voor mij. Als je deze boompjes ziet, weet je als vanzelf dat ze nieuw groen blad zullen ontwikkelen zodra de lente zich aankondigt.
De oude, knoestige boom daarentegen is dood. Hij zal nooit meer in het blad komen, en de vormen van de takken zijn prachtig, maar laten ook zien hoe zwaar het leven is geweest.

‘De dood’ heeft ook een spirituele betekenis, het geeft ‘een einde aan, maar ook een nieuw begin‘. En zo kan ook jij elk einde in je leven een mooi nieuw begin geven, als je daarvoor durft te kiezen natuurlijk. Jij bent de regisseur van je eigen leven, en je kleurt het in zoals jij dat wilt. Soms, als je een nieuw begin wilt, moet je de keuze maken iets te eindigen als je dat nog niet hebt gedaan, om zo tot dat nieuwe begin te kunnen komen. Misschien moet je simpelweg bepaalde blokkerende gedachten beëindigen, maar het kunnen ook situaties of relatie(s) zijn, of een baan, omdat dat nodig is om dat nieuwe begin naar je toe te trekken, en ‘het oude’ gewoon niet meer werkt, niet meer bij je past.
Maar soms word je tot ‘een einde’ gedwongen, door veranderende situaties, de ene keer onverwachts, en dan weer voelde je het al aankomen. Misschien maakt het je bang of verdrietig, misschien brengt het opluchting, was het iets wat je zelf niet durfde te doen, en deed een ander het voor je. Hoe dan ook, zo’n einde leidt altijd naar een nieuw begin.

Als je mijn blogs hebt gelezen de afgelopen tijd, dan weet je dat mijn leven een continue proces is geweest van eindigen en opnieuw beginnen. Vaak kwam ik ‘de dood’ tegen, soms omgeven met duisternis en mist, soms omgeven door licht. Op deze foto voel ik me de jonge berkjes, fris en vol met leven. De oude knoestige boom is mijn donkere kant, de blokkades in mijn leven op dat moment, die ik achterlaat met een nieuwe frisse kijk op het leven, een positieve kijk….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen