Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Deze foto, mijn verhaal-2

Alweer ‘een oudje’, maar twee foto’s die mezelf heel erg aanspreken zijn deze van de juffers.
Ik heb ze alweer een paar jaar geleden gemaakt in de tuin. Het was in een periode dat ik voornamelijk macro’s maakte, en niet veel verder kwam dan de tuin, omdat het als ‘een veilige haven’ voelde. Een plek waar ik lekker mezelf kon zijn, en waar ik mijn fantasie de vrije loop kon laten gaan, kon experimenteren met dat wat me juist zo beperkte.
Ik, samen met de insecten, de vogels, de bloemen, planten en bomen, en de stukken gras, die ik opzettelijk niet maaide voor de insecten, zodat er wildbloemen groeiden, en waar ik heerlijk kon genieten en fotograferen. Vooral veel mieren, vlinders, lieveheersbeestjes en Libelles, maar ook veel spechten die de tuin bezochten en voor wat afwisseling zorgden in mijn fotografie toentertijd.

De twee foto’s van de juffers, en eigenlijk vele andere foto’s die ik in dezelfde, voor mij zware periode heb gemaakt, zijn me speciaal dierbaar. Ze hebben me geleerd ‘mijn eigen ding te doen’.
Doordat ik mezelf beperkte door op dat relatief kleine, en fotografisch voor mij uitdagende stukje aan de slag te gaan, heb ik me enorm ontwikkeld, en niet alleen maar fotografisch, het beïnvloedde mijn hele leven op dat moment.

Vele keren heb ik op de grond in het gras gelegen om de insecten te fotograferen, en wat was ik blij toen de juffers voor het eerst verschenen!
Het gras leek in eerste instantie niet de meest aantrekkelijke omgeving om ze in te fotograferen, maar het tegendeel bleek waar. Toen ik op dreef kwam bleek het juist een geweldige sfeer te geven aan mijn foto’s. Speciaal bij deze twee vind ik dat dat heel goed tot uiting komt, die speciale sfeer waar ik zo van houd, door de beweging die erin zit, het kleurenpallet, maar ook het doorkijkje op de ene foto vind ik geweldig!
Ik had al vele fraaie foto’s voorbij zien komen van juffers, maar zelf had ik ze eigenlijk nog nooit serieus gefotografeerd, misschien een keer ‘bij toeval’, en dan niet op deze manier, en ik was er dan ook oprecht blij mee.

Stapje voor stapje kreeg ik meer zelfvertrouwen in wat ik deed, en stapje voor stapje kwam ik steeds dichterbij mezelf. Ik ging meer en meer zien wat me fotografisch aansprak. Op persoonlijk vlak zag ik overeenkomsten, en zo begon heel langzaamaan mijn ontwikkeling naar de persoon die ik nu ben, door steeds minder beinvloeding van buitenaf, en steeds meer handelen vanuit mijn hart, op alle vlakken van mijn leven.
Het is geen gemakkelijke route om af te leggen, maar ik ben ervan overtuigt, hoe meer je vanuit je hart handelt, des te creatiever en mooier worden je foto’s, maar ook je leven en hopelijk dat van anderen, die zich op een positieve manier door jou laten inspireren, zoals ik ook enorm geinspireerd kan raken door andere mensen die hun hart volgen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen