Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Alle remmen los..!

Soms heb ik het gevoel dat ik enorm word afgeremd, ik vanalles wil, maar door allerlei factoren om me heen wil het maar niet lukken. En dan ga ik twijfelen, is het mijn ego die dit zo graag wil, of wil ik dit echt, vanuit mijn hart, mijn gevoel bedoel ik dan.
Eigenlijk is het antwoord heel simpel, al is de uitvoering vaak wat lastiger; ik moet het namelijk ‘gewoon laten gebeuren‘…

Hoe ik dat doe? Door ‘gewoon’ te zijn, ‘in het nu dus‘, door een boek te lezen bijvoorbeeld, of te fotograferen, m’n gedachten helemaal af te leiden van de onrust in mijn hoofd. Frustraties vallen weg, ik vergeet waar ik me ook alweer druk over maakte.
En dan, ineens, komt er een moment dat ik opspring en ga regelen wat ik al die tijd al wilde regelen, gewoon, omdat het goed voelt. De rem is er vanaf, ik krijg als het ware ‘een duwtje’, zo van, hup, regel het maar! Zo’n gevoel waarbij je ‘zeker weet’, dit is wat ik wil doen, en ik ga het gewoon doen.
En mijn ego? Dat was juist die rem, die zat gewoon in mijn hoofd, en probeerde me ervan te weerhouden om actie te ondernemen!

En jawel, zodra ik geregeld heb wat ik wilde regelen, voel ik me niet alleen veel beter, maar andere (aanverwante) zaken gaan ineens ook veel soepeler lopen. Alsof er een zware trein in beweging is gezet die steeds sneller gaat lopen, alles valt plotseling op zijn plaats. Dat is wat ze noemen ‘de wet van aantrekking‘.

Dus…go with the flow, ‘laat het gewoon gebeuren‘, zet die zorgen even aan de kant, dan krijg je vanzelf de antwoorden die je zoekt (en de oplossingen).
Een beetje geduld heb je er wel bij nodig natuurlijk. En dan, wanneer je het antwoord hebt gevonden, het lef om stappen te zetten, want laat je je leiden door angst, dan zul je nooit dat goede gevoel ervaren en/of je wensen verwezenlijken, ongeacht wat het is waar je bang voor bent 😉
En wat ik er nog even aan wil toevoegen, omdat ik zo vaak hoor dat dit een belangrijke rol speelt bij overwegingen (ook bij mezelf), laat geld (en aanverwante zaken) nooit een leidraad zijn als je dromen waar wil maken, het werkt doorgaans als een rem…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen