Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Rondje duurzaamheid

Koop jij altijd alles nieuw, of snuffel je bijvoorbeeld marktplaats af naar de goedkoopste optie?
Marktplaats is niks voor mij, het is vaak net een wedstrijd; we willen allemaal het liefst voor een duppie op de eerste rij zitten? Er is zelden spraken van eerlijk oversteken, uitzonderingen daargelaten natuurlijk.
Ik hou er niet van, dat gesteggel, maar duurzaam shoppen spreekt me dan wel weer enorm aan. Zeker als ik elke keer nadat ik bij de supermarkt ben geweest, weer zie hoeveel plastic en ander afval ik deze keer weer heb meegenomen. Meer afval dan voedsel zou je bijna kunnen zeggen, zo voelt het in ieder geval, en dat voelt niet echt goed, toch..?

Nu was ik aan het shoppen voor een mobiele telefoon en een wasmachine, en waarom een nieuwe als er zoveel gebruikte en nog prima apparaten verkocht worden? Want gelukkig springt de markt er op in, duurzaamheid, en dat is een prachtige ontwikkeling wat mij betreft. En ga je op zoek naar wat bedrijven vaak ‘refurbished’ noemen, dan vind je echt vanalles, alle soorten, maten en merken, van simpel tot heel uitgebreid in diverse prijsklassen. En alle apparaten zijn helemaal gereinigd, grondig getest, en onderdelen die vervangen moesten worden zijn vervangen. Wat wil je nog meer?
Als je spullen nieuw koopt tref je soms zo’n ‘maandagmorgenmodel’, maar koop je tweedehands, dan weet je zeker dat jouw apparaat helemaal is nagekeken en gereinigd! En de prijs is ook nog eens heel gunstig! Ik krijg er ook nog ruim garantie bij en de wasmachine wordt gratis bezorgt. Een mens kan zich niet beter wensen toch?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen