Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht

Ze mogen misschien koppig zijn, ezels, maar ze lijken slimmer dan de mens, in ieder geval slimmer dan dit mens 😀 Ik stootte namelijk vaker dan 2x mijn hoofd aan dezelfde steen. Maar gelukkig is de bult op mijn hoofd inmiddels zo uitgepuild, dat er niet meer bij kan 🙂

Want jawel hoor, ik viel weereens in herhaling, ook al had ik me zo voorgenomen om dat nooit meer te doen. Vol vertrouwen en enthousiasme ging ik weereens in op een voorstel, in ieder geval, ik zou er (met veel enthousiasme) over nadenken, ik zag potentie.
Maar deze keer was het anders dan de eerdere keren. Ik heb het steeds sneller door als er iets niet klopt, mijn onderbuikgevoel geeft dan een duidelijk signaal af. En dit voorstel klopte niet met mijn eigen plannen, en er waren meer dingen die niet helemaal klopten. Ik heb het dan ook snel aangepast, ‘het’ was simpelweg niet voor mij. Pfew, dat voelde meteen een stuk beter.
Ook voelde ik later wat tegenwerking terugkomen, zoals dat altijd gebeurd als ik mijn kont tegen de krib gooi 😉

In dit geval leken het best mooie plannen, anders was ik niet zo enthousiast geworden, maar er stond erg weinig tegenover voor mijzelf, terwijl de verwachtingen erg groot waren. Het was overduidelijk in het voordeel van de ander, zoals dat eigenlijk elke keer gaat. En ja, dan kunnen de bezigheden nog zo leuk zijn, maar de balans was ver te zoeken, het voelde gewoon niet goed. Ik laat me dan ook niet meer zomaar strikken om anderen te plezieren, niet zolang ik er niet voldoende uithaal voor mezelf, die balans scheef gaat hangen.
Vanaf nu kies ik definitief voor mezelf, en niet meer voor het belang van anderen, tenzij er eerlijk wordt overgestoken, en ik er zelf oprecht happy van word, waardoor die balans mooi in evenwicht blijft!


Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen