Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht; oude koeien

Hoeveel oude koeien heb jij al uit de sloot gehaald in je leven? Ik in ieder geval een heleboel, vooral de laatste jaren. Maar ik ben ermee opgehouden, gelukkig. Want laten we eerlijk zijn, oude koeien uit de sloot halen brengt vooral ellende en pijn naar boven, en je doet het jezelf aan.
Mensen en situaties veranderen, tijden veranderen, dus waarom zolang vasthouden aan ‘wat is geweest’?
En veranderen mensen en/of situaties niet, dan is het wellicht gewoon tijd om te gaan, tijd om je eigen weg te volgen, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Uit ervaring weet ik dat dat niet perse de gemakkelijkste weg is, je wilt anderen helemaal niet kwetsen ofzo, ook al wordt dat vaak niet begrepen. Het is wel de enige manier om echt met jezelf in balans te komen, dat evenwicht te vinden zonder beïnvloeding van buitenaf, maar ook om het te behouden, als je eenmaal definitief hebt afgerekend met ‘de oude koeien’.
Die anderen moeten zelf leren hun evenwicht te vinden, en krijg je dat samen niet voor elkaar, dan zal het dus apart van elkaar moeten gebeuren. En wie weet, misschien tref je elkaar ooit weereens als je beiden, of allemaal, de balans hebt teruggevonden en begrijpt wat er gaande was, en misschien kun je er dan zelfs wel om lachen…

Hoe dan ook, oude koeien uit de sloot halen brengt je dus vooral uit evenwicht, en soms moeten we gewoon vergeven en vergeten in plaats van te blijven hangen ‘in het oude’.
En lukt dat niet, vergeven en vergeten? Soms heeft het gewoon meer tijd nodig om oude wonden te helen.
Vaak zijn er nog allerlei ‘onderliggende belemmeringen’ die we ‘over het hoofd zien’ omdat we ons niet beseffen dat iets belemmerend werkt. Maar ze moeten wel ‘uit de weg geruimd worden’ als je je balans wilt herstellen, want hoe minder belemmeringen, hoe meer jij in balans komt. En geloof me, dat ga je voelen 😀 Maar….je moet het wel echt zelf doen, en soms is daar wat innerlijke (verbeeldings)kracht voor nodig…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen