Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, houd het simpel

Ik ga gewoon nog even door, want er valt zoveel te vertellen over dit onderwerp, evenwicht….
Want, wat ik je nog zou willen meegeven is, houd het leven simpel. Simpel is prettig, ongecompliceerd en geeft veel meer rust, ofwel, het houd je beter in evenwicht 🙂

Ik vertelde laatst dat ik allerlei plannen heb, en ik hoor meerdere mensen om me heen die (soms grootse) plannen hebben.
Het is heel verleidelijk, en ik merk dat ook bij mezelf, om die plannen groot, groter en grootst te laten worden. Maar als ik dan nadenk, dan denk ik nee, het moet veel simpeler. Less is more, en groot, groter, grootst betekent vaak meer verantwoordelijkheid, afhankelijkheid en verwachtingen. Want hoe groter je het maakt, hoe groter de kans ook is dat je je weer meer afhankelijk maakt van anderen, omdat je het allemaal niet allemaal alleen kunt doen. En dan komen er dus ook weer verwachtingen bij naar elkaar toe, en verantwoordelijkheden.

Nou is er altijd een bepaalde mate van afhankelijkheid en verwachtingen, ongeacht of je groot of klein gaat. Er zijn nou eenmaal dingen die je niet kunt omzeilen, zoals bepaalde regels waar je mee te maken krijgt, een manier om inkomsten te genereren, klanten dus, een plek om te doen wat je wil doen, en waar dat ook mag, en wie weet wat nog meer. Je kunt wel proberen daar creatief mee om te gaan, zodat je minder met regels te maken hebt, of het in ieder geval, jawel, het simpel houdt dus.

Voor mij geldt dat voor alles in het leven, ik wil simpel, geen complex gedoe meer voor mij.
Ik zou graag veel van de wereld willen zien en fotograferen, erover schrijven, en het misschien ook nog wel op andere manieren willen delen met anderen die eenzelfde levensvisie hebben als ik, een soort reizend bedrijfje?
Een simpele thuisbasis is wel prettig natuurlijk, een fijne plek om op te laden en tot rust te komen, zonder overdreven luxe.

Ik heb echter ook grootsere plannen, die nog altijd heel mooi zijn vind ikzelf, maar ook een stuk complexer. Ik zeg nog geen nee tegen deze plannen, zolang als ze op een prettige en relatief simpele manier uitvoerbaar zijn. Ik ga er andere mensen / instanties voor nodig hebben, en zolang de neuzen dezelfde kant opstaan, ieders verantwoordelijkheden duidelijk zijn en goed op elkaar afgestemd, hoeft dat geen probleem te zijn. Maar werken met gelijkgestemde mensen is dus wel heel belangrijk.
En….ook heel belangrijk, iedereen moet vooral plezier beleven aan die verantwoordelijkheden en aan de samenwerking, anders is het een ‘no go’ voor mij.
Je zult begrijpen, dat is niet zo 1, 2, 3 geregeld, want waar vind je die gelijkgestemde mensen?
En zo zie je dus, alles draait om dat evenwicht. En daarom beste lezers, begin ik dus gewoon heel simpel, maar hoe verklap ik nog even niet…. 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen