Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, de laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst zeggen ze altijd, en ik denk dat daar wel waarheid inzit.
Want weet jij heel goed wat je wilt, maar vind je het moeilijk om die laatste stap te zetten? Die laatste stap die nodig is om je dichterbij voorspoed te brengen?
Dat is niet zo vreemd, omdat je er waarschijnlijk iets wat voor achterlaat. En misschien is dat voor jou minder een probleem dan voor wat of wie je achterlaat, is er een schuldgevoel of een gevoel van schaamte. Dat kan zorgen voor een enorme drempel.
Maar nogmaals, het leven is bedoelt om je te ontwikkelen, niet om stil te blijven staan, en altijd maar weer hetzelfde te doen, dezelfde dingen, met dezelfde mensen etc. Je mag vooruitgaan, vooruitgang is goed, ook al kost dat soms veel pijn en moeite.

Bedenk maar dat het niet alleen voor jou een vooruitgang is om die stap te zetten, ook voor dat wat je achterlaat. Want laten we eerlijk zijn, dat voelt al een poosje niet goed meer, het is een ongezonde situatie of een situatie die je niet meer vervuld, anders wil je die stap niet zetten toch? En misschien wil de andere kant dat niet, maar dat is waarschijnlijk omdat ze denken ‘niet zonder je te kunnen’, of hik jezelf misschien aan tegen ‘het nieuwe begin’, of het allemaal wel zal lukken? Of misschien denk jezelf wel dat er ‘iets’ verloren gaat als jij vertrekt?

Er zijn hoe dan ook altijd nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden om je verder te ontwikkelen tot dat wat je echt bent en wilt in het leven, ook voor andere partijen, als die erbij betrokken zijn, hoe lastig het soms ook is om dat in te zien op zo’n moment.
Daarom blijven we vaak erg lang hangen ‘in het oude’, zitten we vast in situaties, omdat we niet weten hoe we onszelf eruit moeten bevrijden. En dat is helemaal niet erg, want je leert ervan, en het was ook de bedoeling dat je ervan zou leren. Maar er komt een punt dat je er niet meer van leert, je het punt bereikt waarop het tijd wordt om te gaan. Zet die stap dan, blijf niet hangen, en ben vooral positief. Want, hoe positiever je bent, hoe sneller jij jouw doelen bereikt, dat heeft allemaal met energie te maken. Positieve energie brengt voorspoed, negatieve energie trekt je alleen maar naar beneden. Denk aan dat evenwicht en geloof in jezelf, en geloof in de situatie, en ja, dat geldt ook voor hetgeen je achterlaat. Want….een einde betekent ook altijd een nieuw begin. Dat nieuwe begin ligt in je eigen handen….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen