Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

evenwicht, it takes two (or more)

Om je balans te herstellen, dus je mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht te brengen, heb je doorgaans te maken met een andere partij (of partijen) die je daarbij helpt. Dit kan zijn in alle vormen van relaties, dus liefdesrelaties, vriendschappelijke relaties, werkrelaties, etc..

Die andere partij confronteert je met jouw, laten we zeggen, ‘tekortkomingen’, je ‘zwakke punten’, je ‘pijnpunten’.
Zonder die confrontatie kom je er namelijk nooit achter waar je dingen anders zou moeten doen in je leven.
Vaak zijn dit mensen met wie je een bepaalde ‘klik’ ervaart. Omdat je die klik ervaart is dat ook meteen de reden dat ze je ‘echte pijn kunnen laten voelen’. Want wat zou er gebeuren als je geen klik hebt met die persoon, dan zou je waarschijnlijk minder pijn ervaren.
Die gevoelens zijn overigens wederzijds, je hebt invloed op elkaars balans dus, en op elkaars pijnpunten. Het kan zelfs zo zijn dat je zo’n diepe connectie met iemand voelt, dat het gevoel van pijn echt zo enorm kan zijn, dat het alle begrip te boven gaat. Waarom doet deze persoon me zoveel pijn, en waarom trek ik het me zo enorm aan? En waarom kan ik die persoon niet gewoon vergeten?

Dat komt omdat je energetisch met elkaar verbonden bent, maar je bent tevens elkaars tegenpolen; de een heeft teveel mannelijke energie, de ander teveel vrouwelijke energie. Er is dus een enorme disbalans binnen deze relatie, ook al is er tegelijkertijd ook een enorme aantrekkingskracht. Dat kan voor veel verwarring zorgen, en het niet begrijpen waarom de ander je zoveel pijn doet.
Het heeft allemaal te maken met het herstellen van die disbalans. En wie kan je daar beter bij helpen dan die persoon die jou tot in het diepst van je ziel heeft weten te raken? Diezelfde persoon zal ook jouw pijnpunten tot in het diepst van je ziel weten te raken…

En ja, er zijn vaak meerdere partijen die meedoen ‘in dit spel’, maar niemand die jou zo diep kan raken als die ene persoon. Hoewel ze allemaal een rol spelen, en je wel zeker weten te confronteren met jouw pijnpunten.

Dit soort situaties hebben te maken met de inmiddels wel bekende afhankelijkheid en verwachtingen naar elkaar toe.
Maar ook ‘het onbekende’, zeker in het eerste geval, waarbij een relatie je zo diep weet te raken. We ervaren gevoelens die we nooit eerder zo intens hebben ervaren, het is compleet nieuw. Zo nieuw dat je gewoon niet weet hoe je ermee om moet gaan, je hebt het nooit eerder zo intens gevoeld, en dat kan leiden tot vluchtgedrag, aantrekken en weer afstoten.

Bij dit soort relaties vindt er een enorme energie-overdracht plaats, van mannelijke en vrouwelijke energie. Deze energie kan behoorlijk heftig zijn, en je leven volledig op zijn kop zetten, maar alles met de bedoeling om die balans te vinden.
En zelfs als je niet samen bent blijft deze energie-overdracht doorgaan, omdat de connectie zo diep is dat deze met elkaar verbonden blijft. Je hoeft elkaar daarbij niet te zien, niet te horen, niet te voelen, niks, die overdracht gaat gewoon door. Dat is de kracht van energie, en dat is de kracht die je beiden ten opzichte van elkaar hebt. Je helpt elkaar dus, ondanks alle pijn-ervaringen, en ondanks dat je misschien wel mijlen van elkaar verwijdert bent…

Het kan jaren duren voordat de balans is herstelt, maar is de balans herstelt, dan kun je verder met jouw hogere doel in het leven. En misschien doe je dat wel samen met die ander, maar misschien ook niet. Je bent altijd vrij om je eigen weg te gaan.
Het belangrijkste is dat je elkaar hebt geholpen om jezelf terug te vinden, en je beiden (als het goed is) veel beter in balans bent, zodat je eindelijk je leven kunt leiden zoals het altijd was bedoelt….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen