Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, Verkeerde keuzes?

Verkeerde keuzes bestaan eigenlijk niet, want elke keuze die jij maakt in je leven leidt tot persoonlijke groei. En misschien voelt niet elke keuze als de juiste, het heeft je wel veel geleerd. Het betekent hooguit dat je een omweg maakt alvorens je voor de meer passende keuze gaat, het levert wat vertraging op zou je kunnen zeggen.

Soms is die vertraging of omweg nodig om je tot inzicht te brengen, je te laten inzien waarom je beter een andere keuze had kunnen maken. Had je deze omweg niet genomen, dan had je waarschijnlijk een belangrijke levensles gemist. Deze levensles had je nodig om tot innerlijke volwassenheid te komen.

Wanneer je meer innerlijke volwassenheid hebt bereikt en niet verder groeit in een situatie, is het tijd om weer een nieuwe keuze te maken in je leven, die je verderbrengt naar nog meer volwassenheid, je nog meer laten groeien.
Want als je stil blijft staan in een situatie waarin geen groei meer mogelijk is, gaat je energielevel snel omlaag, er is geen uitdaging meer. Je zult hooguit tegen muren op gaan lopen. Dat gevoel had je waarschijnlijk al als deze keuze al langer als de verkeerde keuze aanvoelde, een moment waarop het vooral belemmerend ging werken voor jouw persoonlijke groei. Misschien was je eerder nog niet zover dat je dat wilde toegeven, waardoor deze les langer duurde dan je lief was. Diep van binnen had je misschien graag eerder een andere keuze gemaakt, maar durfde je de stap toen nog niet te zetten om wat voor reden dan ook.

Het is helemaal niet verkeerd om nieuwe keuzes te maken, ook al moet je er mensen of situaties voor achterlaten.
Vaak ontstaat zo’n moment omdat jullie beiden elkaar niks meer te leren hebben, je bent elkaar ontgroeit zogezegd. Want ook deze mensen hadden een les te leren met jou, maar zijn wellicht nog niet zover in hun groei als jij bent of vice versa, of misschien hebben jullie andere keuzes te maken door te verschillende interesses of persoonlijkheden. Ook voor hen is het dan tijd om verder te gaan, en nieuwe keuzes te gaan maken die ook voor hen naar meer volwassenheid zullen leiden. Nieuwe keuzes, nieuwe kansen, want echt, het betekent vooruitgang in je leven.

En heb je genoeg volwassenheid bereikt om de juiste keuzes te maken voor jou, dan gaat je leven er een stuk beter uitzien, zul je minder omwegen ervaren.
Maar…..het hele leven is een grote levensles, dus je groeit gewoon door, ook al zal het allemaal wat soepeler aanvoelen nu, gewoon, omdat je nu beter weet hoe je keuzes voor jezelf moet maken. Dat heb je geleerd door die eerdere ervaringen die niet zo goed (meer) voelden.
Maar er valt altijd meer te leren, en groei en ontwikkeling is een stuk beter dan stilstand toch? En met stilstand bedoel ik niet de momentjes van rust en stilte, want die zijn juist heel belangrijk voor je innerlijke groei.
Er is een tijd van rust en stilte, en er is een tijd van actie, en dat heeft weer alles te maken met dat evenwicht, die innerlijke balans. En dat is precies waar het hele leven om draait. Het leven is een zoektocht naar de juiste balans, het vinden van dat innerlijke evenwicht, op alle vlakken van je leven, zodat jij helemaal lekker in je vel zit….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen