Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, mannelijke vs vrouwelijke energie

Misschien is het je opgevallen tijdens het lezen van mijn blogs, misschien ook niet. Als het je is opgevallen dan heb je gezien dat zelfs de afzonderlijke blogs een verschil laten zien in mannelijke en vrouwelijke energie. De ene keer meer gericht zijn op de mannelijke energie, en de andere keer meer op de vrouwelijke energie.
Het viel mij in ieder geval op (ik doe dat niet bewust), en zal proberen uit te leggen waar ‘m dat in zit, al is dat geen gemakkelijke opgave.

Mannelijke energie staat voor meer actie- en praktisch gerichte energie, maar vertegenwoordigt ook de meer angstgerichte energie.
De vrouwelijke energie meer staat voor liefdevolle, zorgzame, maar ook creatieve energie.
Op hetzelfde moment in tijd kan het zo zijn dan jij hoofdzakelijk de mannelijke energie vertegenwoordigt, daar waar iemand anders (in je omgeving bijvoorbeeld), hoofdzakelijk de vrouwelijke energie vertegenwoordigt. Dat is de spiegel die het leven ons ‘voorspiegelt’ zogezegd ­čśÇ
Dit alles speelt zich af in de buitenwereld, maar ook in jouw binnenwereld.

Vertegenwoordig jij op dit moment hoofdzakelijk de mannelijke energie richting de buitenwereld, dan zul je waarschijnlijk aangespoord worden om actie te ondernemen. Wat deze actie inhoud weet ik niet, dat weet jezelf als het goed is. Maar het kan ook zijn dat je in angst gehuld bent momenteel, de weg even kwijt bent. Dat kan op allerlei manieren tot uiting komen, zoals boosheid, verdriet, gefrustreerdheid, onzekerheid, of letterlijk bang zijn voor iets. Je struggelt met het leven op dit moment, en misschien blijf je zolang in cirkels ronddraaien dat je de boot dreigt te missen.

Vertegenwoordig je op ditzelfde moment hoofdzakelijk de vrouwelijke energie richting de buitenwereld, en dat geldt voor mijzelf op dit moment, dan zorg je goed voor jezelf en/of voor anderen, je doet gewoon je ding zonder je te laten verstoren. Misschien ben je creatief bezig, of lees je juist rustig een boek in de tuin of drink je koffie met de buurvrouw?

Dan ga ik nu een tandje dieper, want ja, het is nogal complexe materie.
Want….ook al geef ik aan dat ik hoofdzakelijk de vrouwelijke energie vertegenwoordig naar de buitenwereld op dit moment, toch doe ik nu een actie in de vorm van het schrijven van een blog.
Dat is mijn binnenwereld, waarin mijn innerlijke mannelijke energie me actie brengt en dit blog laat schrijven. Dat staat los van de energie die ik hoofdzakelijk vertegenwoordig in de buitenwereld op dit moment, namelijk de vrouwelijke energie.
De inhoud van dit blog laat mijn creatieve en zorgzame kant zien, de vrouwelijke energie dus.
Deze innerlijke energie├źn brengen elkaar netjes in evenwicht.

Zou ik echter niet in evenwicht zijn, in mijn binnenwereld, dan zou mijn mannelijke energie mijn vrouwelijke energie dwarszitten, wat je weer terug zou zien in de buitenwereld.
In vroegere blogs kun je dat ook lezen, ze waren minder gebalanceerd, ik liet mijn frustraties soms duidelijk blijken, of ik was zoekende.
Deze blogs waren minder gebalanceerd en soms ook minder vriendelijk.
De liefde en zorgzaamheid werden opzij geduwd door de meer angstige mannelijke energie, door frustraties en onzekerheid.
Overigens kan ook de vrouwelijke energie te dominant zijn, als je teveel geeft en jezelf wegcijfert bijvoorbeeld.

Dus…..even voor de duidelijkheid,
in de buitenwereld vertegenwoordig jij op een bepaald moment in tijd hoofdzakelijk de mannelijke of vrouwelijke energie, welke elkaar afwisselen.
Deze energie is ook in jouw binnenwereld op dat moment de dominante energie.
Maar….deze innerlijke energie├źn kunnen niet zonder elkaar, ze werken samen; ze houden elkaar in evenwicht, of halen elkaar juist uit evenwicht.
Gaat deze innerlijke samenwerking goed dan is er evenwicht, maar gaat die samenwerking niet goed of minder goed, dan zal dat innerlijke evenwicht verstoord zijn.
Dit innerlijke evenwicht, al dan niet verstoord, zal zich tonen naar de buitenwereld.

Is jouw innerlijke evenwicht (binnenwereld) verstoord, maar heb je in die buitenwereld te maken met iemand die wel in evenwicht is, dan zal deze persoon je helpen meer evenwicht te vinden, met behulp van zijn of haar positieve energie. Of deze persoon zal je mijden, omdat hij of zij niet beïnvloed wil worden door jouw onbalans, jouw negatieve energie, uit angst om zijn of haar evenwicht te verliezen. En vice versa natuurlijk.

Is jouw innerlijke evenwicht (binnenwereld) verstoord, en heb je in de buitenwereld te maken met iemand die ook een verstoord evenwicht heeft, dan zullen jullie elkaar verder ‘naar beneden trekken’, nog meer uit balans raken, als gevolg van overdosis aan negatieve energie.

Is jouw innerlijke balans (binnenwereld) in evenwicht, en heb je in de buitenwereld met een persoon te maken die ook in evenwicht is, dan zal je elkaar prima aanvoelen, en zal de energie vooral heel positief zijn. En ongeacht of je wel of geen klik met deze persoon hebt, je zult elkaar de ruimte geven en respecteren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

┬ę 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten ┬ę Masja Prinsen