Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Mijn evenwicht-3

Ik vertelde een paar dagen terug dat ik mijn evenwicht heb bereikt, en dat gevoel heb ik nog steeds. Maar, ik heb tevens het gevoel dat dat evenwicht wel aardig op de proef wordt gesteld de afgelopen dagen.

Ik weet wat ik moet doen als ik triggers voel, als ik merk dat bepaalde dingen (energie) me uit balans proberen te krijgen, een negatief gevoel zeg maar. Ik moet er dan (even) afstand van nemen, iets gaan doen waar ik blij van word, zodat ik weer positieve energie krijg en ‘in het nu’ ben…

Maar soms is het gewoon zo bedoelt, zo lijkt het. Want zo ervaarde ik veel triggers toen ik ‘lekker in het nu’ een nieuw boek wilde lezen, nadat ik een dag eerder over soortgelijke onderwerpen ook al getriggerd was.
Het kostte me toen veel moeite om erachter te komen waarom ik erdoor getriggerd werd. De energie was erg verwarrend, en ik voelde me ook nog eens hondsberoerd na een slechte nacht en door een fikse migraine, iets wat ik al lange tijd niet meer had gehad. Het zijn signalen van je lichaam; even kalm aan nu, niet forceren!

Toen ik eindelijk stopte met analyseren, na een aantal uren, voelde ik me snel beter, maar nog niet top. Vanmorgen werd ik pas laat wakker, en toen ik voelde me wel echt stukken beter.
Maar alles is nog altijd een beetje verwarrend, dat wel, het lijkt alsof ik mijn leven opnieuw moet uitvinden. Niet op een manier zoals afgelopen jaren, met depressies enzo, de balans vinden, het is anders nu. Ik kan er alleen niet goed een vinger opleggen, laat staan het aan jullie uitleggen. Voor nu voelt het een beetje alsof ik getest word, om te zien of ik wel echt in balans ben, het evenwicht vast kan houden, alvorens ik door mag naar de volgende fase van mijn leven.

Ik heb natuurlijk een bepaald idee over hoe mijn leven eruit ziet over een aantal jaren, en dat probeer ik te doen zonder de details daarbij in te vullen. Het zijn ideeën die nog alle kanten opkunnen qua invulling zou je kunnen zeggen.
De basis is er, en natuurlijk heb ik ook nagedacht over die details, dat gaat als vanzelf, maar ik ben me er ook van bewust dat er meerdere uitkomsten mogelijk zijn. Het kan heel anders uitpakken dan ik nu misschien denk of zelfs hoop. En misschien wordt het wel een mogelijkheid waar ik nog helemaal niet aan heb gedacht. Ik probeer open te staan voor opties, het hoe, wat, wanneer en met wie, zolang het maar goede en evenwichtige opties zijn, het goed voelt voor mij. Maar misschien sta ik er minder open voor dan ik mezelf wijsmaak, en zit ‘m daar de crux? Misschien ben ik diep van binnen toch bang dat ‘het verkeerd uitpakt?’

Tja, en nou ben ik begonnen in dat boek, en denk ik, hhmmm, ga ik door met lezen of is het beter van niet? Dit boek weet precies die gevoelige punten te raken die mij weer uit mijn evenwicht kunnen halen.
Het brengt een bepaalde onrust met zich mee, terwijl ik juist rust probeer te pakken, ik mijn best doe om het ‘gewoon te laten gebeuren’ (ik blijf het gewoon herhalen, want het is heel erg belangrijk!).
Ook daarin moet ik de balans zien te behouden. Lezen als het goed voelt, en het boek dichtslaan of dicht laten als ik merk dat ik gevoelig ben voor de triggers op dat moment.

Maar je zult merken, als je je in mijn verhaal herkent tenminste, dat die triggers toch komen als ze je moeten bereiken. Is het niet linksom dan is het rechtsom, het maakt nou eenmaal deel uit van jouw groeiproces, en dat zal de rest van je leven zo blijven. Aan jou de taak om er goed mee om te gaan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen