Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, bodytalk

Vaak word ik geïnspireerd door anderen, en zo hoorde ik iemand over bodytalk
Bodytalk gaat over het luisteren naar je lichaam, het voelen van je lichaam. In plaats van te luisteren naar je hoofd, het denken, luister je naar je lichaam.

Wat verteld je lichaam je, wat voel je van binnen? Voelt het goed of juist niet? Waarom ben ik verdrietig, waarom voel ik me boos of ontevreden? Waarom ervaar ik stress, en ben ik nerveus? Of waarom voel ik me juist heel blij ergens over, ben ik opgetogen?
Het is dat onderbuikgevoel wat je verteld of iets goed is of niet, maar ook stressgevoelens of ziekte komen naar voren.
Vlinders in je buik kunnen wijzen natuurlijk op verliefdheid, maar ook gewoon op een euforisch gevoel, het maakt je blij.
Je kunt op dat innerlijke gevoel vertrouwen, als je je bewust bent van de signalen tenminste, en ze ook herkent, als positief of negatief. Diep van binnen weet je de antwoorden op jouw vragen. En verward een bepaald gevoel je, laat het dan gewoon ‘over je heenkomen’, de verwarring zal na een poosje verdwijnen, en je zult weten wat dat gevoel betekent.

Evenwicht heeft dus alweer te maken met ‘het denken’ versus ‘het voelen’. Er zijn zoveel manieren om het uit te leggen wat balans eigenlijk is, en hoe je het herkent.
Maar, voelt iets niet goed, dan zal je lichaam je dat altijd vertellen, maar ook als iets juist wel goed voelt.
Luister dus naar je lichaam, en doe wat met die signalen, leer ze kennen! Dan ben je beter in staat om je leven, samen met je verstand, in goede banen leiden; te zorgen dat je van dat vervelende gevoel afkomt, door de juiste acties te ondernemen.
Dat kan letterlijk een fysieke actie zijn die je geestelijk enorm kan opbeuren, maar het kan ook een verandering van mindset zijn, een andere manier van denken. Een manier van denken die je positief beïnvloed in plaats van negatief, waardoor je lichaam weer positieve signalen af gaat geven in plaats van negatieve. En dan weet je, dit was de juiste actie, de juiste keuze voor mij….je raakt meer in evenwicht.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen