Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, compartimenteren-2

Compartimenteren, ik had het er al over in voorgaande blogs. Maar het is nog niet compleet, want waarom doe je dat eigenlijk, dat ‘in hokjes verdelen’?

Het doel van deze hokjes is om je emoties te controleren. Teveel emoties in 1x zou wat veel kunnen worden, en door de kleinere doseringen kun je je leven ‘beter onder controle houden’.

Misschien zijn er wel hokjes met veel herinneringen die je liever niet ophaalt? Hokjes die veel gevoelens en emoties bij je losmaken, negatief dan wel positief?
Misschien wil je die hokjes daarom liever niet ‘mixen’ met andere hokjes, omdat dat het leven te gecompliceerd en kwetsbaar maakt? Je stopt die gevoelens liever weg, zodat je er niet mee geconfronteerd wordt. Misschien heb je gevoelens van angst, verdriet, falen…en/of misschien juist wel gevoelens van liefde en genegenheid? In ieder geval zijn het gevoelens die je niet wil toelaten, niet wil zien, en daarom sluit je ze af, ‘stop je ze in een hokje’.

Het is ook vooral niet de bedoeling dat anderen deze gevoelens ontdekken, want deze gevoelens zijn beangstigend voor je, je weet niet hoe je ermee om moet gaan. En word je toch met deze gevoelens geconfronteerd dan zul je ze ontkennen, om jezelf te beschermen. Uiterlijk kun je soms dan ook wat kil en gevoelloos overkomen, terwijl het tegendeel waar is.

Laat je deze angstgevoelens eenmaal los, stel je jezelf kwetsbaar op, dan zul je je bevrijd voelen.
Angst is een gevoel wat jezelf opwekt, omdat je bepaalde denkbeelden opbouwt in je hoofd. Denkbeelden die niet kloppen met de werkelijkheid. De werkelijkheid is jouw waarheid, niet dat wat anderen je willen laten geloven, omdat het in hun voordeel werkt. Ook dat komt voort uit angst.

Daarom is het zo belangrijk om juist je gevoel te volgen, en die emoties te laten zien, hoe kwetsbaar ook, want dat is jouw enige waarheid! Angsten loslaten, liefde omarmen…
Dat is de enige manier om een goed en gelukkig leven te kunnen leiden. Als je deze emoties blijft wegstoppen, uit angst voor de buitenwereld, dan zul je nooit geluk ervaren.
Wat anderen ervan vinden is niet belangrijk. Die anderen reageren namelijk ook vanuit aangeleerde patronen, hebben ook niet geleerd hoe ze hun waarheid kunnen leven. Een mooie kans dus, om ze het goede voorbeeld te laten zien….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen