Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, geluk

Wat is geluk? We willen allemaal zo graag gelukkig zijn.
Maar een geluksgevoel ervaren kan alleen als je soms ook andere gevoelens ervaart, zoals verdriet bijvoorbeeld. Dat heeft weer met dat evenwicht te maken, die balans.

Een gelukkig leven betekent ook niet dat je continue lachend van plezier door een bloemenveld rent, bij wijze van spreken dan.
Een gelukkig leven is een leven waarin je ‘kwaliteit van leven’ ervaart. Je doet dingen waar je een goed gevoel van krijgt, met mensen waar je je prettig bij voelt omdat je helemaal jezelf kunt zijn.
En natuurlijk zullen er altijd ups en downs blijven bestaan, maar met de juiste mensen om je heen, in de juiste omgeving, en met de juiste bezigheden, zul je sneller herstellen van dat wat je energie naar beneden haalt.
Je weet deze situaties ook beter te mijden, maar soms komen we er gewoon niet onderuit. We hebben allemaal weleens te maken met verdrietige of nare situaties, zelfs als alles verder klopt in je leven.

Relaties zullen veelal onvoorwaardelijk zijn, wat betekent dat je anderen respecteert, rekening houdt met de wensen van anderen, elkaar niet probeert te blokkeren. Je laat elkaar vrij laat zonder over elkaars grenzen heen te gaan.
Niet dat je dan ineens nooit meer ruzie zult maken, maar ook dat hoort gewoon bij het leven, het leert ons weer belangrijke lessen.
We blijven elkaar altijd spiegelen, maar hoe positiever die spiegel is, hoe prettiger de relaties zullen zijn. En ontstaan er barsten in die spiegel, dan zullen ze sneller hersteld zijn, gewoon, omdat je bewuster in het leven staat, anderen beter aanvoelt, en ‘problemen’ zodoende gemakkelijker op zult lossen. Laten we zeggen dat alles er evenwichtiger aan toe gaat.

Geluk is dus een relatief begrip, maar je kunt zeker een heel goed leven leiden. En dat heeft alles te maken met die kwaliteit van leven, haal eruit wat erin zit, leef je droom!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen