Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Mijn evenwicht-5

Al jaren weet ik wat mijn passies zijn, en waar ik me mee bezig wil houden. En toch wordt je soms afgeleid, geïnspireerd door anderen vaak, waardoor je een soort ‘omweg’ neemt. Je hebt iets gezien en het boeit je mateloos, en je wil er ook wat mee doen, maar hoe?

Zo heb ik met mijn fotografie geëxperimenteerd, met plugins en diverse methoden om je foto’s ‘op te leuken’, op zoek naar de resultaten waar ik op dat moment naar op zoek was.
Maar eigenlijk kwam er nooit uit wat ik in gedachten had. Het frustreerde me vooral, op meerdere manieren trouwens, het werkte gewoon niet voor mij.
Beheertechnisch is het een ramp, als je het mij vraagt tenminste. Het is dan soms ook een redelijk bewerkelijk proces, met extra kopien, en/of meerdere lagen, waarvoor je dan in bepaalde gevallen ook nog naar een ander programma moet om de bewerkingen te kunnen doen. Dan is het al gauw een ‘no go’ voor me. Ik houd nou eenmaal van ‘plain & simple’, geen gedoe.
En dan kan ik eindelijk tot de conclusie komen dat het ‘gewoon niet mijn ding’ is, ik word er niet happy van.

Maar soms trap ik nog een keer in diezelfde val, en dan denk ik, dit is anders, misschien is dit wel iets voor mij? Maar ik had het op voorhand kunnen weten, want natuurlijk stuitte ik elke keer op diezelfde teleurstellende uitkomsten, zowel qua bewerken als qua beheer….

Ik houd het toch maar gewoon bij ‘mijn manier van fotograferen en bewerken’, datgene waar ik wel plezier uithaal. Weg met het teveel aan ‘spielerei’, niks voor mij!
En dat betekent fotograferen en bewerken zonder teveel aan gedoe dus, want teveel aan gedoe? Ik hou er niet van…..en wie eigenlijk wel? 😉

(‘Gedoe’ kan voor jou overigens iets anders betekenen dan voor mij, dus volg wederom je eigen gevoel 🙂
Ik heb overigens weinig foto’s met plugin-bewerkingen en andere experimentele fotobewerkingen op mijn website gezet, dus ga er maar niet naar op zoek, mocht je die neiging krijgen 😀 )

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen