Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Mijn evenwicht-6

Ik voelde me een beetje nostalgisch zojuist. Ik dacht terug aan waar ik een jaar geleden was in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Het was duidelijk een andere tijd dan het nu is. Het was een tijd vol van illusies en verwachtingen, maar vooral een tijd van veel leren door ervaringen. En dat was goed, want het heeft me gebracht waar ik nu ben, enorm gegroeid emotioneel gezien…

Soortgelijke onderwerpen komen nu weer terug in mijn leven, onderwerpen zoals ze een jaar geleden ook voorbij kwamen.
Maar nu ben ik veel meer in balans, in evenwicht dus, omdat ik beter aanvoel welke keuzes de juiste zijn voor mij. ‘Ik voel beter en sneller aan‘ waar het misgaat of juist niet. Als het mis dreigt te gaan kan ik mezelf zodoende snel corrigeren, mijn evenwicht herstellen, wat ik een moment eerder weer even kwijt dreigde te raken.

En dat is waar het allemaal om draait, zorgen dat je dat evenwicht behoudt. Jezelf snel kunnen corrigeren als dat nodig is, zodat die innerlijke balans herstelt kan worden alvorens deze weer helemaal uit evenwicht raakt.

Oefening baart kunst, en na jaren van oefening weet ik inmiddels steeds beter hoe ik dat evenwicht kan bewaren en bewaken. En zoals mijn voorgaande blog al aangaf, is dat ‘door de weg van de minste weerstand te kiezen’. Dus voel ik een bepaalde mate van weerstand, zoals in ‘mijn evenwicht-5‘ te lezen is, dan is dat duidelijk niet de juiste weg voor mij 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen