Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Mijn evenwicht-7

Zo voel ik me bevoorrecht, en zo raakt mijn evenwicht weer even verstoord, als ik voor de zoveelste keer in korte tijd een kettingzaag hoor. Er worden de laatste weken bomen omgelegd alsof het niks is.

Ik ben gek op bomen, gek op bossen, gek op natuur. Eekhoorntjes in de omgeving profiteren ervan, maar ook de Bonte spechten, de Boomklevers, en alle andere vogels en dieren in de omgeving, inclusief ikzelf dus, want het is zoals ik het zeg, ik ben gek op bomen. Zodra ik hoor dat er weer wat omgaat doet dat toch weer even pijn.

Maar ik heb er geen controle over, en het heeft dus geen zin om er erg lang bij stil te staan. Ik kan het dus maar beter ‘gewoon laten gebeuren’, gewoon mijn ding doen, dat doen waar ik wel een goed gevoel van krijg. Zoals bijvoorbeeld het posten van bomen, foto’s van bomen wel te verstaan, zodat iedereen kan zien hoe waardevol natuur is.
En bomen? Die brengen zuurstof op aarde, waar we allemaal van profiteren, zonder bomen geen leven zou je kunnen zeggen. Maar buiten dat, bomen zijn gewoon prachtig. En zelfs dode bomen kunnen heel karakteristiek zijn, maar ook nog eens heel belangrijk voor de natuur. De insecten die zich schuilhouden achter de bast zijn weer voedsel voor vogels en andere dieren, maar ook paddestoelen profiteren van dode bomen. Het is allemaal onderdeel van ‘the Circle of life’. Direct of indirect profiteert de hele natuur ervan, en zo ook wijzelf.
Ik hoop dan ook dat we met zijn allen wat zuiniger gaan zijn op die natuur, een keer extra nadenken voordat we de kettingzaag hanteren. Ik kan de wereld niet veranderen, maar samen kunnen we dat wel. En daarom gooi ik dit balletje op, in de hoop dat ik mensen weer even trigger.

Ik weet dat ik er nooit aan ga wennen, maar ik kan beter een positieve bijdrage leveren, dan in het negatieve te blijven hangen.
Gelukkig kan ik op die manier ook snel mijn evenwicht herpakken. En dat is mooi meegenomen, want het leven is veel te kort om je continue te ergeren 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen