Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Mijn evenwicht-9

Heb je dat ook weleens, dat iemand je vraagt om te helpen, en je hebt meteen de neiging om direct ‘ja’ te zeggen?
Dat was bij mij het geval afgelopen week, want ik voelde geen weerstand toen de vraag me werd gesteld. Het leek me zelfs wel leuk, al zei ik niet meteen heel stellig ‘ja’, want er waren nog wat onduidelijkheden.

Maar later, toen ik beter had nagedacht, voelde ik wel wat weerstand opkomen. Maar ik twijfelde, want zijn het ‘de bekende beren op de weg’, maak ik me zorgen om niks? Of is het dat gevoel van, beter laten gaan, ‘het voelt gewoon niet goed-gevoel”?
Mijn intuïtie vertelde me vanmorgen dat dat laatste het geval was, en ik het dus niet moet doen.
Als omstandigheden anders waren geweest, had ik het met plezier gedaan overigens. In dit geval werken er een aantal omstandigheden tegen, en lijkt het me beter, voor beide partijen, om het anders op te lossen. Voor beiden partijen minder stress?

Nee verkopen is niet altijd gemakkelijk, maar soms is het de beste oplossing. Je kunt niet altijd op voorhand zien hoe een situatie zal verlopen, dus moet je op dat moment beslissen, en doen wat het beste voelt voor jou. Vooral ook niet teveel nadenken over ‘hoe het had kunnen verlopen als je wel ‘ja’ had gezegd’.

En natuurlijk hoop ik dat ‘die anderen’ mijn standpunt begrijpen, maar zo niet, tja, jammer maar helaas….en om het maar even ‘bruut te zeggen’, het is uiteindelijk niet mijn verantwoordelijkheid (er is in dit geval ook nog eens een prima andere oplossing).
Maar wie weet, zijn een volgende keer als dezelfde vraag gesteld wordt, de omstandigheden beter, en zeg ik wel ja. Maar beloven doe ik niks, want zoals we allemaal weten, ‘belofte maakt schuld’, en daar geloof ik niet zo in 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen