Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, zware energie

Iedereen wordt weleens overvallen door ‘zware energie’. Daarmee bedoel ik te zeggen dat je een moment hebt waarin je heel veel angst ervaart, onrust, of zelfs paniek, maar ook fysieke pijn bijvoorbeeld.
Je kunt erg in de war zijn op zo’n moment, ‘het even helemaal niet meer weten’. En ook al roept je gevoel heel hard dat het ‘A’ is, je hoofd probeert je er toch van te overtuigen dat het ‘B’ is.

Als je gevoel en je hoofd, je denken dus, een strijd met elkaar voeren, is het soms erg lastig om ‘het juiste antwoord’ te vinden. Ondanks die verwarring is er altijd een optie die goed voelt, waar je als het ware ‘naar verlangt’, oprecht bedoel ik dan. De andere optie voelt zwaar aan en brengt een bepaald gevoel van weerstand met zich mee, noem het een ‘vervelend onderbuikgevoel’, alsof je maag samenknijpt en je hart begint te bonzen van ongemakkelijkheid. Het voelt niet goed!

Als je die gevoelens van elkaar weet te onderscheiden, dan heb je eigenlijk je antwoord al. Iets wat weerstand biedt is ‘nooit het goede antwoord op jouw vraag’. Datgene wat een glimlach op je gezicht tovert, of gewoon een gevoel van, ‘ja, dat is wat ik graag zou willen’, dan dat is ‘het enige goede antwoord op jouw vraag’. Geloof daarin, vertrouw erop!

Word je overvallen door deze energie, probeer dan zoveel mogelijk ‘te aarden’, ofwel, probeer rust te vinden door meditatie, of met iets anders wat voor jou als een meditatie werkt. Bij mij zijn dat onder andere fotograferen en naar kalmerende muziek luisteren.
En mocht het je niet lukken om die rust te vinden, ondanks al je pogingen, ‘laat het dan maar gewoon gebeuren’, want die antwoorden komen vanzelf wel. Je zult alleen wel een ongemakkelijk gevoel ervaren als je er doorheen gaat. Maar….dat gevoel gaat weer voorbij, even ter geruststelling 😉
Dus, hoe meer je gewoon ‘je ding kunt doen’, hoe beter je door deze periode van zware energie heen zult komen (en ik bedoel met ‘gewoon je ding doen’ natuurlijk niet dat je je moet overgeven aan verslavingen en ongezonde gewoonten 😉 ).

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen