Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Evenwicht, waarom duurt het helen van oude wonden zolang?

Misschien zit jij ook in een helingsproces, en word je keer op keer opnieuw geconfronteerd met soortgelijke situaties? En misschien heb je al heel vaak gedacht, ik voel me als herboren, en klaar voor een nieuwe start in mijn leven. Maar dan ineens, boemm! Weer zo’n confrontatie die je niet (meer) aan zag komen!

Oude wonden zitten vaak heel diep, omdat je ze hebt opgebouwd als kind, en misschien draag je ze al 30, 40, 50 jaar mee? In die tussentijd zijn er alleen maar meer wonden bijgekomen. Niet zo heel vreemd dus dat het een langdurig proces kan zijn om die wonden te helen, afhankelijk van de hoeveelheid ‘wonden’ die jij meedraagt.

Je hebt dus een flinke portie geduld en doorzettingsvermogen nodig om al die wonden te helen. Zo’n proces start doorgaans als je leven op zijn kop komt te staan, en al je angsten ineens naar buiten komen.
Om angst en pijn te overwinnen moet je ermee geconfronteerd worden, anders kun je ze niet helen, dan krop je ze alleen maar op. Je verbergt ze achter een masker die jou bescherming biedt, en misschien is je leven wel een complete façade geworden? Het is allemaal afhankelijk van jouw wonden.

Het is niet fijn om keer op keer met die pijn en angst geconfronteerd te worden, maar je zult merken dat je ‘steeds sterker uit de strijd’ komt. Je wordt je steeds bewuster van ‘je fouten’, je ziet steeds beter ‘waar dingen misgaan’. Daardoor kun je er steeds beter mee omgaan, en betere keuzes maken voor jezelf. Probeer dus vooral positief te blijven, want echt, er komt een moment dat je ‘gewoon weet hoe je moet handelen’ in verschillende situaties, en de juiste keuzes kunt maken voor jou.
Als het moment daar is zul je het weten, echt weten bedoel ik 😉
Je weet afstand te houden van datgene wat niet goed voor je is, op een beheerste manier, zonder paniek. Je bent zo gegroeid in bewustzijn dat je ‘gewoon weet’ hoe met situaties om te gaan. En maak je een vergissing, dan zul je die heel spoedig herstellen, omdat je geleerd hebt naar je lichaam te luisteren, jouw grootste bron van informatie. Je zult ook niet bang meer zijn ‘voor beren op de weg’, omdat jij sterker bent dan die beren. De keuzes die jij maakt zullen je brengen waar jij zijn wil, ‘dat weet je gewoon’ als je eenmaal zover bent. Niets of niemand zal jou nog verslaan….

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen