Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Ongemakken

Nog een ongemak waar ik afgelopen jaar ineens mee te kampen kreeg was eczeem 🙁

Ooit lang geleden had ik in de zomer last van allemaal bultjes op mijn bovenarmen. Zonneallergie was mijn conclusie, maar dat is echt lang geleden (niet dat ik zo oud ben, maar toch 😉 ), daarna heb ik er nooit last meer van gehad…
Tot vorig jaar dus, en deze keer had ik de bultjes in mijn gezicht, iets minder aantrekkelijk; het was 40 graden buiten, en kennelijk was mijn huid flink uitgedroogd.
Ik ben niet echt een zonaanbidder, en begeef me doorgaans in de schaduw, maarja, dat maakte geen verschil. Gelukkig zijn er prima middeltjes om het tegen te gaan, en zo kwam ik er dus snel genoeg weer vanaf. Afgelopen winter echter kreeg ik er weer last van, deze keer niet door de droge hitte van buiten, maar omdat het binnen te droog was. Maar ook daar zijn oplossingen voor, dus ook dat was zo weer opgelost.
Het was ook minder heftig dan de keer daarvoor, al ben ik die keer wel naar de huisarts geweest. Ik was bang dat ik misschien huidkanker had, al wist ik diep van binnen dat het weer eczeem was, alleen in mindere mate. Maarja, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het daarom gaat, dus beter het zekere voor het onzekere nemen?

Huidkanker in je gezicht is best beangstigend, ik heb eens een collega gehad die dat moest ervaren. Helemaal geen pretje kan ik zeggen, en het heeft best indruk op me gemaakt toen, dusdanig dat het behoorlijk wat onderliggende angst bij me naar boven bracht. Ik ben afgelopen jaren een paar keer naar de huisarts geweest om ‘een plekje’ te laten controleren, gelukkig was er niks aan de hand. Alweer een angst overwonnen…

Ook let ik nu wat beter op, vooral met extreme omstandigheden, zoals warmte, koude, en gewoon droogte. Ik smeer me netjes elke dag in, en als ik merk dat mijn huid droger wordt, ga ik meteen over op de care and repaircreme, werkt prima 🙂 En natuurlijk is een goede zonnebrandcreme in de zomer heel belangrijk, zowel tegen eczeem als tegen huidkanker, zeker als je echt de zon ingaat. En let erop dat je goede hebt.

Nou ja, nog een angst waarmee ik te kampen kreeg afgelopen jaren, eentje die onverwacht kwam bovendrijven, zoals meerdere angsten onverwacht kwamen bovendrijven. Je bent je er vaak gewoon niet van bewust wat bepaalde ervaringen met je kunnen doen, en dan zomaar vanuit het niets word je ermee geconfronteerd. Gelukkig voor mij allemaal met een goede afloop 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen