Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Onzichtbaar & Ontastbaar

Geloof jij in het onzichtbare, het ontastbare? Of geloof jij meer in feiten, zichtbaarheden en tastbaarheden?

Ik geloof niet (meer) in toeval, en dat is met reden. Ik geloof ook dat er dingen gebeuren die met het oog niet zichtbaar zijn, en die dus ook niet tastbaar zijn. Het heeft allemaal met energie te maken, en energie, we kennen het allemaal, is niet zichtbaar, niet tastbaar, maar wel voelbaar.

We zijn allemaal weleens uitgeput of juist heel vrolijk, dat heeft allemaal met energie te maken. We eten ‘energierepen’ en drinken ‘energiedrankjes’, want ja, die zouden ons meer energie geven, en dat is ook zo. Voeding zorgt ervoor dat ons motortje blijft draaien, we krijgen er energie van. En eigenlijk weten we dat allemaal wel, en toch is dat niet zichtbaar.
Wat wel zichtbaar is in ons dagelijks leven is ons gedrag; ons humeur, onze levenslust en uitstraling. De een heeft meer energie dan de ander, niemand kijkt daar raar van op. Maar ga je een stapje verder, en zeg je dat alles energetisch met elkaar verbonden is, dan deinzen veel mensen terug. Zo kun je energetische blokkades oplossen van binnenuit, door de energie naar je hand te zetten. Je wordt er bewuster van omdat je deze energievelden ‘openzet’, blokkades wegwerkt, en je gaat dingen daardoor steeds meer ‘helder zien’.

We weten allemaal dat we stress, pijn en angst kunnen ervaren, net als vreugde, plezier en een gevoel van geluk. Maar waar dat precies vandaan komt? We verwijzen vaak naar omstandigheden. En ja, het heeft te maken met omstandigheden, maar er is meer dan dat, het heeft te maken met energie. Hoe ga jij om met energie?
Als je je goed voelt zul je weinig willen veranderen, je voelt geen energetische blokkade op dat moment. Niet binnen de omstandigheden waarin je je bevindt althans. Maar zodra die omstandigheden veranderen, kunnen vreugde en blijdschap ineens omslaan in pijn en stress. De energie is omgeslagen door de veranderende omstandigheden. Omstandigheden die jijzelf in de hand hebt, ook al denk je misschien van niet.

We creëren zelf ons leven, en kunnen zodoende invloed uitoefenen op die energie die we voelen. Onze energievelden zullen zich meer openen als jij de dingen doet die jou vreugde bezorgen, of die je in ieder geval een voldaan gevoel geven, een oprecht voldaan gevoel bedoel ik dan. Dat is een gevoel wat je diep van binnen voelt, dat gevoel wat je intense vreugde bezorgt, niet tijdelijk maar blijvend. Een heel echt, puur gevoel van vreugde en volmaaktheid. Een gevoel van, zo is het leven bedoelt, omdat je je ervoor open durfde te stellen.

Als jouw energievelden zich volledig hebben geopend, omdat jij jouw blokkades uit de weg durfde te ruimen, ‘zie jij dingen die anderen niet zien’, en ga je merken dat toevalligheden eigenlijk niet zo toevallig zijn, omdat je de verbanden gaat zien.
En zo wordt het ontastbare, het onzichtbare, ineens meer zichtbaar en misschien ook wel tastbaar. Maar….dat kan alleen als je erin durft te geloven en erop durft te vertrouwen, en er zodoende ook naar durft te handelen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen