Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Schilderij of foto?

Laatst vroeg iemand of ik ‘dat schilderij’ zelf gemaakt had, waarop ik antwoordde dat ik het inderdaad zelf had gefotografeerd.
Voor mij was dat een compliment, omdat dat precies is waar ik heen wil met mijn foto’s, die schilderachtige, wat romantische zachte sfeer, uitzonderingen wederom daargelaten. Soms leent een foto zich voor een heel andere sfeer, en wil ik het weleens ‘anders doen’. Dat is de vrijheid die je hebt als fotograaf.
Maar doorgaans is het die schilderachtige, romantische sfeer waar ik naar op zoek ga, al in het landschap zelf. Dat het dan niet altijd helemaal aan ‘de fotografische regels’ voldoet maakt me niets uit, zolang als de sfeer me maar raakt.

Ik ben er ook best een poosje naar op zoek geweest hoe ik die sfeer kon bereiken, middels plugins en dergelijke, en misschien wel zonder precies te weten wat het was wat ik eigenlijk wilde bereiken. Maar nu weet ik het dus, en doorgaans lukt het me ook om die sfeer in mijn foto’s terug te laten komen, althans, dat denk ik zelf, zonder plugins overigens 😉
Of anderen het mooi vinden weet ik niet, het zal vast niet ieders ‘cup of tea’ zijn. In eerste instantie is het het belangrijkste dat ik er zelf van geniet, en dat is wat ik doe. In het veld, achter de laptop tijdens het bewerkingsproces, en later, als het resultaat geslaagd is naar mijn mening. Voor nu ben ik daar dan ook heel tevreden mee. Maar zoals met alles blijft ook mijn fotografie zich ontwikkelen, dus wie weet waar mijn stijl naartoe gaat in de komende jaren. Niet dat ik me daar druk over maak, want voor nu geniet ik gewoon nog teveel van die schilderachtige sferen, en wat de toekomst brengt dat zie ik dan wel…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen