Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Vreemde zaken

Als je aan de wandel bent zie je soms vreemde zaken, maar wat ik vanmorgen tegenkwam spande toch wel echt de kroon.
Ik zag een jongen met een schop in de weer. Van een afstandje zag ik hem flink hakken in de grond, met een hoofdlampje op, iets verderop langs het pad in het bos. Waarschijnlijk kwam ie niet echt in de wortelige bodem met zijn schop. Toen zag ik nog een jongen lopen, met een metaaldetector, hij zei nog even vriendelijk goedemorgen, en deed net alsof zijn neus bloedde. De jongen met de schop en het hoofdlampje volgde hem al snel toen hij mij zag, ook met een metaaldetector, hij voelde zich duidelijk betrapt. Hij glimlachte een keer vriendelijk naar me, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is om midden in het bos op zoek te gaan naar……ja, naar wat eigenlijk? Verwachtten ze een pot met goud te vinden ofzo? Ik heb geen regenboog gezien, en als er al wat ligt, zullen de boomwortels de buit wel heel goed beschermen? 😉

Hoe dan ook, ik ben doorgelopen, waarschijnlijk met een wat afkeurende blik, want ja, ik voel me toch een beetje getriggerd op zo’n moment.
Net als met de dame die al voor zonsopkomst haar twee honden aan het uitlaten moet zijn geweest. Ik kwam haar tegen aan het begin van mijn wandeling. Toen ik in de verte ineens iets uit het bos zag rennen, ik dacht aanvankelijk aan een ree, maar toen bleek het een hond te zijn die vrolijk het bos in een uitrende. Toen ik gespot werd door de dame in kwestie, wist ze niet hoe snel ze haar twee honden aan moest lijnen. Niet veel later zag ik echt een reebok in het bos staan, en ik kan het niet helpen dat ik dan bepaalde triggers voel opkomen. Waarom nemen mensen geen verantwoordelijkheid? Het waren weliswaar drijfhonden, maar toch, dat kan een ree toch ook niet weten? Het hadden net zo goed wolven kunnen zijn?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen