Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Het einde nabij?

Eerder heb ik aangegeven te willen stoppen met de bewustzijnblogs, maar kennelijk is het mijn roeping op dit moment, want ik ga er gewoon weer mee door 😀 Maar zonder teveel in herhaling te vallen hoop ik. Een nieuwe fase is aangebroken…

Een onderwerp wat bij me bovenkwam is, ‘wanneer weet je wanneer het einde echt nabij is?’ En dat is best een lastige vraag om te beantwoorden, want hoe vaak heb ik niet gedacht dat ik bij die eindstreep was (voor zover dat mogelijk is)?

Die eindstreep is de eindstreep waarbij je die balans hebt bereikt, al moet je daar altijd aan blijven werken, dus een echte eindstreep bestaat eigenlijk niet. Maar er is wel een moment waarop je als het ware bent ‘uitgelijnd’, een moment waarop jouw innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie hun evenwicht vinden. Je hebt dan oude patronen losgelaten, je begint als het ware met een schone lei. Maar voordat je zover bent ga je nog door een vrij zware fase van op- en neergaande energie, met ups en downs die elkaar relatief snel opvolgen. Heel verwarrend is dat. De laatste loodjes zou je kunnen zeggen, en die wegen het zwaarst he?

Het is als het ware een duel tussen je mannelijke en vrouwelijke energie, een soort welles-nietes spelletje. Angsten waarvan je dacht dat je ze achter je had gelaten komen nog een keer opborrelen, dat is je mannelijke energie die op dat moment ‘harder aan het touw trekt’ dan je vrouwelijke energie. Je vrouwelijke energie werkt hard om deze angst te bestrijden, en trekt met alle macht terug, en gelukkig lukt dat ook al vrij snel in deze fase van het proces. Je hebt inmiddels veel geleerd. Maar toch duikt er keer op keer opnieuw een nieuwe, laten we zeggen ‘oude bekende’ op, een oude welbekende angst dus. Angst die je al meerdere malen hebt ervaren, en ‘je toch weer in zijn greep krijgt’, en geloof me, het is intens!

Het is allemaal energie, positieve energie die in gevecht is met de negatieve energie. Ze balanceren elkaar uit, het ‘uitlijnen’ dus, waar ik het aan het begin van dit blog over heb.
Het voelt niet alleen erg intens, het voelt ook als de zoveelste herhaling, als een ‘never ending story’, alsof je blijft ronddraaien in cirkels. Ook een gevoel wat je waarschijnlijk eerder al ervaarde? Daarom is het lastig te achterhalen wanneer je echt bij ‘die laatste loodjes’ bent.
Maar je hebt inmiddels zoveel bereikt voor jezelf, dat die eindstreep echt niet meer ver weg kan zijn. De meeste belemmeringen zijn wel uit de weg geruimd, en waarschijnlijk worden de (nieuwe) ideeen waarmee je bezig bent nu eindelijk wat meer tastbaar?
Na duisternis komt altijd licht, je zou alleen op dat moment willen dat de verwarring minder groot was. Je zou willen weten hoe dat licht zich manifesteert, of anders gezegd, wat je moet doen om dat licht te manifesteren, ga je links of ga je rechts? En eerlijk gezegd, je weet het welke kant je op moet, want diep van binnen is het antwoord te vinden. Maar jouw hoofd, je ego legt je lam op dat moment, je kunt niet even niet meer helder denken. Totdat het bekende ‘heldere moment’ zich weer aankondigt, die ‘wake-up call’, je bent weer gered, voor nu tenminste 🙂 Want dit zijn die laatste zware loodjes, dus al snel volgt het volgende duel, en soms voer je er zelfs meerdere tegelijk.

Ik kan dan ook alleen maar zeggen, houd de moed erin, want ja, die laatste loodjes wegen zwaar, heel zwaar, maar je gaat het redden, echt waar! En dat vertrouwen heb je in deze fase ook, want je weet nu veel beter waar je naartoe gaat, ook al zie je het misschien nog niet helemaal terug in je dagelijkse werkelijkheid. En je zult soms nog even twijfelen, als die verwarring opspeelt, dat duel, maar het gaat voorbij, altijd.
Ik weet waar ik over praat, want ik ervaar deze intense strijd momenteel zelf. Een strijd die intenser lijkt dan ooit tevoren, maar ik weet dat het goedkomt, want angst? Dat is een illusie. En je hebt het allemaal al vaker meegemaakt, dus deze keer trap je er toch zeker niet meer in? 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen