Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Wake up!…call

Zit je in een proces zoals ik, dan heb je soms van die momenten van helderheid, waarop je je realiseert ‘waar het misging’, of ‘waarom je je angstig voelde’, je ziet de illusie ineens waarin je je bevond, op een diepgaander niveau bedoel ik.

Ik heb weleens vaker gezegd dat ik extra gevoelig werd voor alles om me heen, want je bent emotioneler dan ooit, en ja, dat voel je dus.
Om het minste of geringste barst je in huilen uit, zonder echt te weten waarom dat ineens gebeurd? Je gevoeligheid is sterker geworden, en die mag zich nog verder gaan ontwikkelen. Niet om altijd in huilen uit te barsten, maar omdat je meer gevoelig mag zijn voor je omgeving. Je zult je omgeving beter gaan ‘aanvoelen’ zou je kunnen zeggen. Je zintuigen zijn aan het werk om jou door het proces heen te helpen, zodat je ziet wat wel en niet goed is voor jou en waarom. Je mag die illusies allemaal gaan voelen, maar ook de andere kant, de (zelf)liefde.

Die emoties kunnen best confronterend zijn, omdat het soms gebeurd op ongemakkelijke momenten en/of plekken, en anderen het niet altijd zullen begrijpen. Daarop kan ik alleen maar zeggen, laat het gewoon gebeuren, want je hebt er geen controle over.
Zo zul je gevoeliger reageren op berichten op de radio, of op tv, zoals het nieuws, maar ook series, films, of gewoon een willekeurig programma waarin een onderwerp naar voren komt wat jou triggert, maar ook in het dagelijkse leven kan het gebeuren.
In het begin zul je je afvragen waarom je ineens zo emotioneel bent, en dat is nog maar het begin. Maar niet getreurd, want het went vanzelf. Op een gegeven moment weet je dat het soms gebeurd, en je zult er beter mee leren omgaan. Het is alsof al je zintuigen op scherp worden gezet, je mag het allemaal voelen, en je zult het allemaal voelen, intens voelen. En waar het ineens vandaan komt? Je weet het niet precies, maar het is er, en je komt er niet onderuit.

Voor mij was het op een bepaald moment wel de rede dat ik bepaalde programma’s en andere overgevoelige zaken ging mijden, om mijn rust te behouden. Ik kon er letterlijk van overstuur raken soms. Nieuwsprogramma’s bijvoorbeeld, maar zelfs een boek kan me heel erg triggeren op allerlei vlakken. Inmiddels ben ik daar meer aan gewend, maar nog altijd volg ik nauwelijks nieuws, om die rust te bewaren, en negatieve prikkels te mijden. Soms denk ik, ik zou wel weer kunnen kijken, inmiddels ben ik zover ontwikkelt dat ik dat wel weer aankan (denk ik), maar eigenlijk mis ik het helemaal niet. Bepaalde zaken krijg je toch wel mee, via andere kanalen, dus helemaal onwetend ben ik nou ook weer niet.
En laten we eerlijk zijn, nieuws brengt doorgaans vooral negatieve prikkels teweeg, en als je zonder leeft ‘voel je dat dus ook direct’. Je energie wordt als het ware ‘opgelift’, naar een meer positieve vibe. Mijn leven gaat gewoon door, ook zonder nieuws, alleen ben ik me dus vaak niet bewust van alle ellende om me heen. Is dat erg? Helemaal niet, dat is juist heel prettig als je het mij vraagt, omdat mijn voorkeur uitgaat naar genieten. En is er iets wat ik weten moet, zoals nu tijdens het coronavirus, dan ontgaat me dat niet, en hoe zou dat ook kunnen?

Nieuws en actualiteiten werken gewoon niet zo positief op de mens, en de drang alles te willen opslokken is eigenlijk best vreemd. We oordelen en veroordelen, we worden op verkeerde ideeen gebracht, en het is ook nog maar een heel klein stukje van wat er daadwerkelijk allemaal gebeurd in deze wereld. Het meeste, en misschien wel het ergste, krijgen we waarschijnlijk nooit te zien. Het wordt ons voorgeschoteld op een manier die misschien, of waarschijnlijk ‘niet eens de werkelijkheid goed weergeeft’.

Wederom kan ik zeggen, we leven in een illusie, en het is lastig door deze illusies heen te zien, zeker door alle media en aandachtzoekers.
Jezelf terugtrekken kan dus heel goed werken om door die illusies heen te zien, zeker als je merkt dat je gevoeliger wordt voor deze illusies. Tijd om er werk van te maken, en sorry, maar je verzetten heeft dan geen zin meer…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen