Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Eindstreep, ‘in dezelfde kamer’

Ik heb het gehad over ‘de eindstreep’, en wanneer deze in zicht is? Ik gaf al aan dat het lastig uit te leggen is wanneer dat precies zo is, maar inmiddels weet ik hoe ik dat kan doen.

Het gaat allemaal om die mannelijke en vrouwelijke energie die al enige tijd een strijd voeren met elkaar, soms maanden, soms jarenlang, afhankelijk van ‘hoeveel ze samen uit te vechten hebben’.
Beiden komen steeds dichterbij elkaar tijdens deze strijd, er komt steeds meer evenwicht tussen de twee. Tot dat moment zijn ze voor lange tijd ‘gescheiden geweest’ zou je kunnen zeggen, ze hadden allebei ‘hun eigen kamer’. Ze hadden beiden ‘hun eigen werk te doen’ zogezegd.
Ben je heel dichtbij die eindstreep, dan zijn ze zover gekomen dat ze als het ware een kamer kunnen gaan delen, ze zijn niet meer langer gescheiden van elkaar, maar ook nog niet helemaal in evenwicht. Gevolg is wel dat die strijd heviger lijkt te zijn, bepaalde angsten weer even terugkeren, en misschien heb je zelfs het gevoel ‘dat je dit niet veel langer meer volhoudt’? Alles gaat er wat chaotisch aan toe.
Dit is wat ik eerder het ‘uitlijnen’ noemde, het touwtrekken tussen de mannelijke en vrouwelijke energie. Maar dat is juist een goed teken, ook al voelt het even ‘all over the place’, je bent ineens een heel stuk dichterbij je einddoel gekomen. In ieder geval voor deze fase van je leven.

Heb je dat einddoel namelijk bereikt, dan ga je door naar de volgende ronde, en mag je naar nieuwe doelen toe gaan werken. Maar nu op een meer evenwichtige manier, waarbij die mannelijke en vrouwelijke energie samen zijn gekomen, ze ‘dat huwelijk hebben gesloten’ als het ware.
Naast ‘het uitlijnen van die mannelijke en vrouwelijke energie’, ben je ook bezig geweest met de zoektocht naar jouw ware passies, wat je wil doen met je leven. Dat is wat je mag gaan uitwerken in de volgende fase, en het is precies hetgeen waar je al zolang op hebt gewacht! Of gewacht? Waar je zo hard en intens voor hebt geknokt en gewerkt kan ik beter zeggen! En dat is niet voor niks geweest, want het is ‘worth waiting for’ dus ‘don’t give up! 😉

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen