Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Waar wil ik heen? In een notendop

Vaak heb ik erover nagedacht de afgelopen jaren, ‘hoe wil ik mijn fotografie invulling geven, dusdanig dat ik er een inkomen uit kan halen?
Nooit kreeg ik dat ene bevredigende antwoord, dat antwoord wat me echt een goed gevoel gaf, tot nu dus.

Ik zie ineens allerlei ‘verbindingen’ met betrekking tot gebeurtenissen de afgelopen, laten we zeggen, 10 jaar van mijn leven. Ineens zie ik waarom ‘deze gebeurtenissen’ er waren, en wat ze me hebben geleerd.
Ineens kan ik er de mooie dingen uithalen voor mezelf, de dingen die ik mee wil nemen in mijn toekomst. Nu wil ik niet alles in detail gaan bespreken, dat zou wat veel worden, maar werken vanuit ‘gelijkwaardigheid’ speelt hierin een belangrijke rol.

Er zijn veel fotografen die workshops geven, al dan niet in combinatie met reizen, maar dat is niks voor mij. Wel het reizen, maar niet die workshops leiden, omdat ik er denk ik simpelweg niet kundig genoeg voor ben, en er ook niet veel voor voel. Dat was best ‘een dingetje’ de afgelopen jaren, want hoe ga je dan een inkomen genereren als natuurfotograaf?

Ik wil ook niet ‘de leider’ zijn in de zin van, ‘de fotograaf waar iedereen van wil leren‘ of iets dergelijks. ‘Het gaat niet om mij, het gaat om het geheel, de groep, en de samenwerking binnen een groep‘, op basis van gelijkheid dus. ‘Leren van elkaar’ in plaats van leren van ‘de (workshop)leider’ (of leidster). Ik zie mezelf dan ook niet als een leider, maar als een organisator, een gids.

Ook gaat het me niet alleen om de fotografie, maar juist om die algehele beleving, het genieten; van de natuur, van elkaars gezelschap, maar ook van de momenten alleen als je daar behoefte aan hebt. Het gaat erom zoveel mogelijk ‘het moment te ervaren‘, ‘in het nu kunnen zijn‘, door te fotograferen, maar ook door gewoon te beleven, alleen en met elkaar.

En natuurlijk is er altijd ruimte om van elkaar te leren. Van elkaar inderdaad, want het is geen workshop waarover ik het nu heb, maar een gezamenlijk avontuur, een mooie levenservaring, als je het zo noemen wil. En ik ‘als organisator’, doe op dezelfde basis mee als de rest, met dat verschil dat ik, en eventuele partner(s), de organisatie in handen hebben, ‘dingen regelen voor de groep om deze natuurervaring zo compleet mogelijk te maken’….

Dit is in een notendop waar ik naartoe wil (details nog even daargelaten)….

Fijne dag allemaal!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen