Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Vertragende kracht

Soms heb je het gevoel dat hetgeen waar je mee bezig bent in een soort vertraging terechtgekomen is. Misschien ben je heel enthousiast, weet je wat je wil, maar komt het gewoon niet van de grond? Herken je dat gevoel? Ook dat heeft weer alles te maken met energie.

Energie verandert continue, en we worden er allemaal door beïnvloed, ook al hebben we dat meestal niet in de gaten. Energie kan als het ware een voorwaartse beweging maken, maar ook een achteruitwaartse beweging (retrograad of retrograde bewegingen). Er zijn verschillende factoren die daarin meespelen, door verschillende energieën die elkaar beïnvloeden. Dat kan met zich meebrengen dat je aan de ene kant heel hard vooruit wil, maar aan de andere kant wordt afgeremd, en dat kan de nodige frustraties met zich meebrengen. Er is niets wat je daaraan kunt doen, dat is de invloed die energie heeft op het leven.

Deze ‘bewegingen van energie’ hebben een reden. Soms is het de bedoeling ‘even rustig aan te doen’, ook al heb je het gevoel dat hetgeen je wil bereiken al te lang geduurd heeft. Een achteruitwaartse beweging, de beweging die jouw acties vertraagt, is bedoelt om balans te vinden, zodat jij op een weloverwogen manier verder kunt met je plannen. Misschien moet je je plannen nog eens heroverwegen en ga je ze zelfs herzien? Het kan ook zijn dat je gewoon nog wat losse eindjes aan elkaar moet knopen alvorens je verder kunt.

Deze achteruitwaartse energie kan eveneens voor heling zorgen. Achteruitwaartse energie brengt vaak iets bij je naar boven uit het verleden, iets wat je nog niet (volledig) geheeld hebt, of iets waar je je aandacht op moet vestigen om wat voor reden dan ook.
Je gaat ‘achteruit in de tijd’ dus; misschien duiken er ineens weer oude bekenden op, of situaties die je al vaker hebt meegemaakt? Je wordt er dan weer even aan herinnert dat je daar ‘nog werk te doen hebt’. Zodra die achteruitwaartse beweging weer overgaat in een voorwaartse beweging (en dat kan weken tot soms maanden duren), zul je merken dat alles ineens weer soepeler gaat lopen, er komt weer meer vaart in. Wat dat precies is weet alleen jijzelf.
Je voelt het aan als bepaalde zaken ‘in het slop lijken te raken’, ‘niet zo snel gaan als je had verwacht of had gehoopt’. Of als ‘oude situaties ineens weer opduiken’ waarvan je dacht dat je dat achter je had gelaten. Gaat deze energie weer voorwaarts, dan merk je dat dus ook.

Tijdens de periode van deze achterwaartse beweging (of bewegingen, het kunnen meerdere energieën tegelijk zijn), was er dus een leermoment. En/of gewoon een moment van rust, om die balans te herstellen, want dat is soms nodig.
Te snel gaan is niet de manier om ergens te komen, want zou je te snel gaan, dan kan alles ‘zomaar uiteenspatten’, en dat is niet wat je graag wil?

Tegen deze energieën valt niet te vechten, deze krachten zijn sterker dan jij. Dus, heb geduld en forceer niets, je gaat vanzelf weer vooruit als de tijd daar rijp voor is, ongeacht je situatie. En ik zeg het nog maar eens, ‘laat het gewoon gebeuren’, ‘go with the flow of life’, heb vertrouwen en blijf hoopvol 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen