Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Open je ogen!

Ik zie steeds meer mensen ‘strugglen’ met hun leven. Maar hoe zit dat nou?

Ik heb het vaak over energie, ‘alles is energie’. Ons hele leven hangt aan elkaar van energie zou je kunnen zeggen. Er zijn zelfs energietijdperken die voor tienduizenden jaren ‘de sfeer bepalen’. Op dit moment vindt er een verschuiving plaats tussen twee tijdperken, en die verschuiving is wereldwijd voelbaar. Dit proces is al enige tijd gaande.

Zo is er nu een verschuiving bezig van een tijdperk met veel mannelijke energie naar een tijdperk met veel vrouwelijke energie. Voel je dit niet lichamelijk, dan ‘voel je het wel om je heen’. Verschuivingen van normen en waarden, we gaan ‘anders naar dingen kijken’. Er is een heleboel verzet op dit moment, en dat zie je dagelijks terug in het nieuws. Maar of we het nou leuk vinden of niet, we maken die verschuiving mee, en we zullen moeten veranderen. Die balans van teveel mannelijke energie moet hersteld worden, en daar gaat dit nieuwe tijdperk ons bij helpen, en dat is behoorlijk schokkend, letterlijke en figuurlijk.

Zo’n verschuiving gaat niet zomaar van de ene op de andere dag, daar gaat tijd overheen. Door die overheersende mannelijke energie zijn er bepaalde patronen en denkbeelden ontstaan in onze maatschappij. Daar komt nu een ‘flinke scheut vrouwelijke energie’ bij, die de boel in balans mag gaan brengen, en dat zorgt voor ‘gerommel aan de oppervlakte’, als bij een aardschok bijna. Het brengt verzet en onenigheid met zich mee, omdat patronen doorbroken worden, en omdat niet iedereen even snel meegaat in deze verschuiving ontstaat er onbegrip. Het veroorzaakt ongeregeldheden, ziekten en wat al niet meer. Allemaal bedoelt om ons de ogen te openen!

Deze energetische verschuiving werkt als een dominoeffect, eerst mag de ene groep en dan overlappend de andere, en zo zijn er vele groepen die elkaar langzaam maar zeker gaan volgen, veranderingen worden steeds meer zichtbaar.
Steeds meer ogen worden geopend voor een betere, meer gelijkwaardige wereld, waar verdeeldheid steeds schaarser wordt. Maar om onze ogen te openen, moeten we eerst geconfronteerd worden met onszelf en de wereld, helaas is dat zo.

Tijdens deze verschuiving zul je dus wereldwijd zien dat de aarde schokt als het ware, we vechten ons bijna letterlijk door deze veranderingen heen. Maar ook in jouw persoonlijke wereld zie je dat terug, mensen gaan voor zichzelf opkomen, en ja, dat zorgt voor een schokeffect!

Ben jij je ervan bewust dat je in dit dominoeffect terecht bent gekomen dan zal het ook in jouw persoonlijke leven al een poosje rommelen. Jij moet namelijk ontdekken wat bij jou past, wie jij bent, en alles wat je daarvan afleidt, zoals verslavingsgebonden zaken, mensen, (werk)situaties, nou ja, alles waar jij mee te maken hebt in jouw leven, wordt onder de loep genomen. En alles wat jou tegenhoudt in jouw persoonlijke ontwikkeling zal worden afgeremd. Je wordt ermee geconfronteerd, maar je zult iets nooit echt bereiken wanneer het niet bij jou past, ook al denk jij dat dat de oplossing is voor al je problemen. Langzaam maar zeker zal het van je weggenomen worden, en ja, dat rommelt, het voelt soms letterlijk als een aardschok!
Die aardschokken, dat gerommel, is er om je te laten zien dat je het verkeerde pad aan het bewandelen bent. Meestal zijn we hardleers, dus tja, dat is de enige manier om ons te leren wie we werkelijk zijn, en het leert ons vooral ook om onszelf te durven zijn. Het opent onze ogen!

Je zult je een poos verzetten tegen alles wat je tegenkomt op dit pad, maar op een gegeven moment ga je inzien dat verzet je niet verderhelpt, je jezelf alleen maar blokkeert als je jezelf blijft verzetten. Je blijft hangen in oude patronen, terwijl er iets veel mooiers op je wacht.
Het is niet onbegrijpelijk, dat verzet, want je moet er vaak een heleboel voor achterlaten. Zoals misschien wel mensen van wie je houdt maar die jou niet meer begrijpen, en je waarschijnlijk belemmeren op het pad wat jij probeert te volgen. Je merkt dat je steeds verder van ze afgetrokken wordt, zo voelt dat, alsof een versleten touw heel langzaam loslaat, totdat het laatste strengetje uiteindelijk voor die scheiding zorgt.
Je had het niet gewild, maar je kon er niet meer langer tegen vechten, het is die kracht, die energie die sterker is dan jijzelf. Bedoelt om je dichterbij jezelf te brengen, en de manier waarop is soms moeilijk te begrijpen, niet alleen voor die anderen maar ook voor jou, die de scheiding veroorzaakt. Schuldgevoelens en gevoelens van onbegrip over de ontstane situatie zullen je nog lang achtervolgen, totdat je werkelijk begrijpt wat dit alles eigenlijk inhoudt, je je ogen hebt geopend!

Ben je verslaafd? Dan zul je ook dat los moeten laten. Keer op keer zul je ermee geconfronteerd worden, maar de verslaving zal je waarschijnlijk steeds verder van jezelf afbrengen, het zal steeds meer voelen als iets wat niet meer klopt. Je verandert door zo’n proces, en bepaalde gewoonten passen niet meer bij je naar verloop van (soms lange) tijd. Je nieuwe zelfje komt naar boven, je enige echte zelf. Eindelijk kun je die verslaving definitief loslaten, je hebt je ogen geopend!

Als je meer wil weten over bijvoorbeeld mannelijke en vrouwelijke energie, ik heb er allerlei blogs over geschreven waar ik je graag naartoe verwijs.

Foto: Rupsen veranderen in een prachtige vlinder. De vlinder staat symbool voor transformatie, zoals de transformatie die we met zijn allen ondergaan op dit moment…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen