Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Eenrichtingsverkeer

Soms ben ik het zo beu, dat gevoel dat ‘alles van mijn kant moet komen’, de andere partij zich niks aantrekt van mijn situatie. Ik doe mijn best voor de ander, wil de ander geen strobreed in de weg leggen. En wat doet de ander? Die spant me vooral voor het karretje en blijft zelf zoveel mogelijk ‘buiten beeld’.

Er worden beloftes gedaan waar je je twijfels over kunt hebben, of je vragen worden genegeerd, en waarom? Omdat deze personen vooral aan hun eigen belang denken, en niet aan dat van jou, ook al willen ze je doen geloven van wel.
Ze doen net alsof, door een vriendelijke stem op te zetten, maar feitelijk is de balans in zo’n situatie ver te zoeken. En dat brengt bij mij een gevoel van verzet met zich mee. Er wordt heel vriendelijk gezegd dat ik ‘nee’ mag zeggen, dat dat geen probleem is. Maar zeg ik dan ‘nee’, dan wordt er gepusht, en moet het eigenlijk vooral toch een ‘ja’ zijn. Moe word ik daarvan. Dit soort situaties brengen mijn energielevel naar beneden, dat is een ding wat zeker is. En wat ook zeker is, is dat die ander daar niets aan gaat veranderen!

Mensen die andere mensen continue voor hun karretje spannen, en zelf zoveel mogelijk buiten beeld blijven, maar wel net doen alsof ze ook een serieus aandeel hebben, heel vervelend is dat!
Sorry dat ik me even afreageer, maar ik ben het gewoon beu, heel erg beu, en ik doe er niet meer aan mee!

PS. Door het heft in eigen hand te nemen heb ik de situatie weer in balans gebracht. Soms moet je gewoon maatregelen nemen voor jezelf, anders gaan mensen een loopje met je nemen 😉 En ik kan zeggen, mijn energielevel is rijzende 😀

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen