Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Vertragende kracht-2

Ik heb het laatst gehad over energie die ‘achteruitwaarts’ gaat. Dit is zo’n periode waarin meerdere energieen in de achteruit gaan. Ben jij gevoelig voor deze energiebewegingen, voel je de energie regelmatig heel intens, dan zul je dat nu ook ervaren waarschijnlijk.

Mocht je dit soort uitdagingen ervaren, dan is het zaak om zoveel mogelijk ‘te aarden’ zoals ze dat zo mooi noemen. Ga iets doen waar je rustig van wordt, de natuur in, of mediteren, muziek luisteren, lezen, dansen, film kijken, schrijven, fotograferen, het maakt niet uit, zolang als je ervoor zorgt dat ‘die negatieve prikkels’ zo min mogelijk de kans krijgen zich te manifesteren. En voor mezelf sprekend, alleen dat is al een uitdaging momenteel.

Je zult merken dat de energie het ene moment heel intens is, en dan weer afneemt naar een wat normaler niveau, zodra je ‘gedeald hebt’ met die uitdaging. Je krijgt de kans om weer even een beetje op te laden, maar meestal niet voor lang, want dan komt de volgende uitdaging alweer om de hoek kijken. Dus, zorg voor ‘die aarding’, neem op tijd rust, want je gaat het nodig hebben.
En vergeet niet dat deze intense achterwaartse energie weer voorbij gaat. Het zijn “slechts” uitdagingen die je sterker maken als persoon, en dat is een mooi iets. En eenmaal weer in de vooruitgang gaan de dingen weer een stuk gemakkelijker aanvoelen.

De bedoeling van deze achteruitwaartse beweging is om het verleden weer even bij je terug te brengen. Om je eraan te herinneren wat je de vorige keer hebt geleerd word je opnieuw uitgedaagd om deze intense situaties het hoofd te bieden. Het kan zijn dat de situaties in een andere vorm worden gepresenteerd dan de vorige keer, maar het gaat om dezelfde lessen.
Ik kan dit beamen, want het lijkt wel alsof alle uitdagingen die ik de afgelopen jaren heb moeten ondergaan weer opnieuw voor mijn voeten worden gegooid, en het is intenser dan ooit tevoren.
Het voelt als een soort eindexamenoefening, om te zien of ik mijn lessen inderdaad wel heb geleerd. En ja, ik heb ze geleerd, maar desalniettemin blijft het heel intens en niet prettig om te ervaren. Ik vraag me de laatste dagen dan ook af hoe vaak ik die ervaringen nog moet ondergaan. Soms is er twijfel of het ooit ophoudt, terwijl ik erg toe ben aan een hele nieuwe start in mijn leven.

Positief is wel dat ik het nu veel opener met jullie deel, wat betekent dat ik forse stappen vooruit heb gezet, me kwetsbaar durf op te stellen. Dat is onderdeel van de authenticiteit die je moet gaan bereiken. Is het einde dan toch eindelijk in zicht?

Mijn kwetsbaarheid kent wel grenzen, omdat ik details doorgaans achterwegen laat uit respect voor de betrokken partijen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen