Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Wat dromen je vertellen

Ik ben geen expert in dromen, maar wat ik wel weet is dat ze je iets vertellen over wat er in je onderbewustzijn verborgen ligt. Het heeft wel degelijk invloed op jouw leven, ook al kun je er geen touw aan vastknopen of ben je je er niet eens van bewust wat je droomt.
Misschien moet je eerst mijn voorgaande drie blogs lezen voordat je dit blog verder leest, want daar heeft wat ik nu ga vertellen betrekking op.

Zo droomde ik vannacht over een ondergrondse parkeerplaats. Ik had er mijn auto geparkeerd, maar toen ik later terugkwam zag ik dat de parkeervakken smaller geworden waren. Ik vroeg me af hoe ik nog normaal zou kunnen parkeren, want de vakken waren al niet erg breed. Een jongen die me vriendelijk toelachte vertelde me dat dat helemaal geen probleem was, terwijl het heel duidelijk niet ging werken.

Nu je mijn eerdere blogs hebt gelezen kun je misschien een link leggen?
Het geeft een situatie aan waarin je op een vriendelijke manier gemanipuleerd wordt, jouw persoonlijke ruimte wordt aan banden gelegd. De tegenpartij neemt deze ruimte van je af, met een vriendelijke glimlach en een onschuldige opmerking, zo van ‘maak je geen zorgen, er is niks aan de hand’. Deze persoon weet wel beter, hij heeft baat bij deze oplossing, waarschijnlijk verdient hij er geld mee? 😉 Dat hij jou iets afneemt maakt ‘m niks uit.

Voor mij dus een reden om mijn auto daar nooit meer te parkeren. De volgende keer rijd ik wel een blokje verder om, naar een parkeerplaats die wel genoeg ruimte biedt.

Wat deze droom me verteld is dat ik me ‘in het nauw gedreven voelde’. Ik had het gevoel ‘dat me persoonlijke ruimte werd ontnomen’. En ja, dat omschrijft het wel goed, een verstikkend gevoel waarbij verschillende mensen letterlijk en figuurlijk over mijn grenzen heengingen, op een respectloze en intimiderende manier. Inmiddels heb ik dat opgelost, want ja, jij bent de baas over je eigen leven, geen slachtoffer!
Er zijn altijd oplossingen voorhanden, al moet je soms even graven om de juiste oplossing te vinden. Wat ik hierover kan zeggen is dat ik de grenslijn nu heel scherp heb afgebakend, letterlijk….tot hier en niet verder!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen