Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Zelf creëeren

Ik laat me regelmatig inspireren door mensen die het leven leven zoals het bedoelt is, door hun hart te volgen dus. Zo reizen veel mensen de wereld rond en genieten van het moois wat op hun pad komt, ieder op een eigen manier en naar plekken die voor hen inspirerend zijn. Het is vaak een leerproces wat samengaat met vallen en opstaan, ontdekken wat echt bij je past, de manier van reizen, welke plekken en wanneer.

Zo zijn er best veel mensen die rondtrekken met campers. Sommigen daarvan hebben na een poosje het idee alleen maar onderweg te zijn, waardoor ze op zoek gaan naar andere vormen van reizen. Geen probleem natuurlijk, maar wat ik me daarbij afvraag is, waarom maken wij mensen altijd zo’n haast, zelfs als we heel veel vrijheid hebben?

Het is niet die camper die ons verteld dat we snel weer verder moeten, dat maken we vooral onszelf wijs. Waarom niet gewoon de tijd nemen als we de tijd hebben, om plekken die echt inspireren wat verder te onderzoeken? Laat ik wel wezen, ik heb het nu over mensen die er hun leefstijl van gemaakt hebben en nagenoeg fulltime reizen. Sommigen willen wel reizen, maar het liefst met meer rust en vrijheid, en dat lijkt me eigenlijk alleen maar logisch. Maar is dat niet wat jezelf creëert? Jij bepaald het tempo, niet de auto, de camper, de motor, het vliegtuig, het openbaar vervoer of wat dan ook. Als er geen reden is om verder ‘te moeten’, waarom dan zo’n haast? Waarom niet rustig de tijd nemen om plekken die je inspireren beter te leren kennen?

Nou ja, onthaasten blijft kennelijk lastig voor de mens, we willen zoveel mogelijk zien en beleven in een te korte tijd vaak, en dat gaat ten koste van het genieten, het beleven. En ja, ik begrijp dat onze tijd op deze aardbol niet onbeperkt is, maar door meer tijd te nemen op die plekken waar we echt van genieten, beleven we deze plekken veel intenser! En is dat niet waar het eigenlijk om gaat?

Natuurlijk spelen er soms ook nog andere factoren een rol mee die maken dat de manier van reizen minder aantrekkelijk is geworden voor mensen. Maar veel van deze factoren kun je vooraf afvangen door zaken goed te uit te zoeken, zodat je jezelf niet teveel beperkingen hoeft op te leggen tijdens je reis. En natuurlijk is er niks mis mee om meerdere manieren uit te proberen, integendeel, het is goed je hart te blijven volgen als iets niet meer goed voelt. Wat ik vooral wil zeggen met dit verhaal is dat we onze ervaringen in het leven meestal zelf in de hand hebben omdat we ze doorgaans zelf creëeren…

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen