Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Zelf creëeren-2

Het geldt voor (bijna) alles wat we doen en meemaken in ons leven, we hebben het (bijna) altijd zelf in de hand. Het geldt niet alleen voor reizen en manieren van reizen. Eigenlijk is het hele leven een soort reis, een reis in de tijd. Tijd die we niet altijd even goed benutten als ik eerlijk ben, omdat we niet de dingen doen die we echt zouden willen doen. We doen dingen vanuit een soort plichtsbesef, want dat is ons zo geleerd en we beschouwen het als normaal.

Normaal zou moeten zijn dat je de dingen doet vanuit je hart. En elke keer als je gevoel je verteld dat je een andere afslag mag gaan nemen, dan kun je daar gerust op vertrouwen. We hoeven niet te haasten in het leven, maar als het tijd is voor wat anders, een nieuwe wending, dan krijg je vanzelf een duwtje, een duwtje van je hart zeg maar. Je hart verteld je gevoel dat je gerust kunt veranderen wat je wil veranderen, en altijd op het juiste moment. En natuurlijk zal je hoofd een beetje tegensputteren soms, dat is dat duiveltje dat ons helaas te vaak tegenhoud om die veranderingen ook daadwerkelijk door te voeren. Maar jij weet wat je wil, als je het maar wil voelen en dat duiveltje durft uit te schakelen. Laat dat duiveltje maar zien dat jouw gevoel veel sterker is en precies weet wat jij moet doen, en ook wanneer je het moet doen.

Dus….neem gerust de tijd voor dat wat je een goed gevoel geeft, maar blijf vooral niet hangen in een gevoel van weerstand. Ervaar je een gevoel van weerstand dan weet je dat, het voelt namelijk gewoon niet prettig. Je gevoel zegt als het ware ‘nee’ tegen het leven, ‘nee, dit is niet wat ik wil’. Er is maar 1 manier om van die ‘nee’ een ‘ja’ te maken, en dat is je gevoel volgen zodat het overtuigt ‘ja, dit is wat ik wil’ zegt tegen het leven….jouw leven!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen