Natuurbeleving in Beeld

Fotografie & Tekst: MASJA PRINSEN

Verleiding versus valkuil

Tijdens een bewustwordingsproces word je regelmatig verleid door iets wat je aandacht trekt, iets moois, iets fijns, iets ‘wat in jouw plaatje lijkt te passen’. Maar pas op, want er mist iets in dit plaatje, het is niet die 100% ja waar je zo naar verlangt!

Deze verleidingen hoeven niet perse negatief te zijn, maar ze leiden je af van je daadwerkelijke doel, die 100% ja, jouw droom.
Je zou het kunnen zien als ‘een oefening in het maken van de juiste keuze’, en let wel, er is geen plaats voor compromissen als je die keuze maakt.

Ben je wat verder in dit bewustwordingsproces en heb je je dromen duidelijk voor ogen, dan weet wat je wil en je zult ervoor gaan. Je laat je niet gemakkelijk meer verleiden tot het moois wat je wordt voorgespiegeld, het is gewoon niet die 100% ja waarvan jij droomt, ook al is het best een aantrekkelijk aanbod.

Ben je nog niet zover in dit proces, dan zul je regelmatig verleid worden tot iets wat niet een 100% ja voor je is. Je kiest voor veilig en ‘prettig’, een goed gevoel op dat moment; je hebt je laten verleiden tot het maken van een andere keuze dan die 100% ja.
Maar geen nood, het zal je leren steeds dichterbij je einddoel te komen al zul je wel wat vertraging oplopen, en ja, het kan ook een harde leerschool blijken te zijn. Daarom is het goed je einddoel in de gaten te blijven houden als jij je dromen wil realiseren. Probeer dus bij de les te blijven, en ga voor 100% ja!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015- Masja Prinsen – Natuurbeleving in Beeld

facebook | Twitter | 500px | Mijn werk bij Wallstars

error: Fotos & Teksten © Masja Prinsen