Wie ik ben..? Een vraag waar ik zelf ook even over na moet denken…

Mijn naam is Masja Prinsen, en het mag duidelijk zijn dat ik van natuur en fotograferen houd, dat is waarschijnlijk de reden dat je deze website hebt gevonden.
Beide onderwerpen boeien me al heel lang, maar sinds een aantal jaren ben ik er wat fanatieker mee aan de slag gegaan. Maarja, als je in een prachtig landschap staat wil het nog niet zeggen dat je ook prachtige foto’s maakt. Ook ik heb dat ondervonden, en de resultaten vielen vaak erg tegen….Wat ga je daar nou aan doen?

Workshops helpen je op weg ! Zo heb ik om te beginnen geleerd dat je vroeg uit de veren moet ! Het is even wennen, maar je ziet al snel dat dat zeer de moeite waard is, de wereld ziet er echt anders uit in de vroege ochtend !
Natuurlijk leer je ook de kunst van het kijken, en door er veel mee bezig te zijn ontwikkel je jezelf, en dat is erg leuk.
Maar ik wilde meer…en zo heb ik een aantal jaren meegedaan met een praktijkgroep van Geurt Besselink. Door groepsgewijs bezig te zijn met fotografie kom je op een leuke en gezellige manier tot vele inzichten. Daarnaast kom je op allerlei plekken waar ik eerder zo 1-2-3 niet aan zou denken, maar die erg fotogeniek zijn en “weereens wat anders”.
Ook bij VNF Apeldoorn en VNF Nijmegen, twee verenigingen voor natuurfotografen waar ik lid van ben, wordt eigen werk gepresenteerd en besproken. Presentaties van bekende natuurfotografen zijn daarbij ook vaak erg inspirerend en leerzaam.
Inmiddels haal ik zoveel plezier uit het fotograferen, dat ik ook de basisopleiding bij de fotovakschool ben gaan volgen, met het idee ermee verder te gaan. Het bleek een leuke ervaring, maar qua onderwerpen sluit het niet helemaal aan op mijn interesses. Deze liggen toch hoofdzakelijk bij de natuurfotografie.

Dieren in een sfeervol landschap fotografeer ik het liefst, maar ook andere onderwerpen vind ik leuk om te doen…
Bij voorkeur ga ik vroeg in de ochtend of later op de dag op pad, de mooiste en rustigste momenten om te fotograferen. Voor mij geen betere vorm van ontspanning, vooral als de omstandigheden optimaal zijn, en juist die ontspanning omslaat in die geweldig spannende momenten !

Wil je dat eens meebeleven? Bekijk dan de galeries  en  weblog op mijn website….ik hoop dat je dan ook wat van deze spanning gaat voelen ! (Klik op “F” om de beelden te vergroten)

Heb je vragen ? Vul dan het contactformulier in.
Ook bied ik foto’s te koop aan, via Werk aan de Muur .

“WORK IN PROGRESS”
De tijd staat niet stil, en nieuwe plannen staan op de rol. Maar helaas, je zult nog even geduld moeten hebben voordat ik een tipje van de sluier oplicht…

Ik ben te volgen op Facebook , Twitter en 500px.com...

Veel kijk- en leesplezier!

FaceBookTwitter